Verstappen eist verbetering en negeert randzaken: 'Het betekent echt niets' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen eist verbetering en negeert randzaken: 'Het betekent echt niets'

Verstappen eist verbetering en negeert randzaken: 'Het betekent echt niets'

Max Verstappen hoopt dat Red Bull Racing in de komende weken wat performance weet te vinden. De coureur van de Oostenrijkse renstal staat dit seizoen al op zeven overwinningen, maar de dominantie van de regerend wereldkampioen is weg. Voor de komende races heeft het voor Verstappen dan ook geen zin om aan randzaken te denken. De coureur wil dat de auto koste wat het kost sneller wordt gemaakt.

Verstappen kwam voor de tweede keer op rij weer als eerste over de streep. De coureur van Red Bull maakte daarmee zijn hattrick op het Circuit de Barcelona-Catalunya compleet, aangezien de rijder de afgelopen drie edities allemaal wist te winnen. Op zondag was het absoluut geen makkelijke race voor Verstappen, die dankzij een goede start en een inhaalactie op George Russell de eerste plek veroverde. Vervolgens moest het team van Red Bull vooral de tijden van Lando Norris in de gaten gaan houden.

Deze editie van de Grand Prix van Spanje staat dan ook in contrast met de twee zeges van de afgelopen jaren. Die overwinningen waren een stuk dominanter, maar Verstappen ziet het net anders. 'Dat kan je maar over één jaar zeggen, want ik denk dat we in 2022 niet de snelste waren. Ferrari was de snelste', zegt de Red Bull-coureur onder andere tegenover F1Maximaal.nl. 'Vorig seizoen waren we behoorlijk goed, maar ik denk dat Mercedes op dat moment van het jaar eigenlijk best goed was. Het was wel goed van onze kant, maar niets bijzonders. Ik wist dat het nu dicht bij elkaar zou liggen.'

Ditmaal was McLaren de voornaamste uitdager van Red Bull, maar ook Mercedes was competitief in Barcelona. De prestaties van de concurrentie moet het team van Verstappen zien te motiveren. 'McLaren doet gewoon echt heel goed werk. Ze hebben veel goede updates gebracht en die lijken echt te werken. Wij hebben ook wat dingen gebracht, maar we hebben gewoon niet veel rondetijd gevonden. Dus nu is het aan ons om te proberen iets meer te vinden, om weer dat kleine sprongetje vooruit te maken.'

Verstappen niet bezig met geschiedenis

Met de zege tijdens de Grand Prix van Spanje is Verstappen in ieder geval goed begonnen aan de triple header. Aankomend weekend staat alweer de volgende race op het programma. De Formule 1 reist af naar de thuishaven van het team van Red Bull. In de Oostenrijkse bergen weet Verstappen doorgaans goed te presteren, aangezien de drievoudig wereldkampioen al vijf keer wist te winnen op de Red Bull Ring. Norris kijkt echter ook uit naar de race, aangezien hij meermaals op het podium stond in Oostenrijk.

Verstappen wil dan ook niet te veel kijken naar de geschiedenis. 'Het betekent echt niets. Je moet een goede auto hebben, een sterke auto om die performance vol te kunnen houden.' Momenteel heeft Red Bull echter niet meer de marge om comfortabel te kunnen winnen. 'Als je naar onze laatste paar overwinningen kijkt, ging het er meer om op het juiste moment op de juiste plaats te zijn, de juiste beslissingen te nemen en als team behoorlijk sterk te zijn', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws