Norris legt schuld bij zichzelf na exit in Q1: 'Die fout verpestte mijn rondje' Formule 1
Formule 1

Norris legt schuld bij zichzelf na exit in Q1: 'Die fout verpestte mijn rondje'

Norris legt schuld bij zichzelf na exit in Q1: 'Die fout verpestte mijn rondje'

Lando Norris beleefde een dramatische kwalificatie in Mexico. De jonge Brit startte op de mediumband aan de sessie, maar besefte al snel dat hij naar de softs moest om een goede tijd neer te zetten. Plots was het erop of eronder voor Norris, die uiteindelijk niet van de negentiende plaats weggeraakte. Een samenloop van omstandigheden zorgde voor zijn verrassende uitschakeling in Q1.

Met nog enkele minuten op de klok moest Norris vol aan de bak. Tijdens zijn eerste poging op de zachte band maakte de coureur van McLaren een foutje. Dat was volgens hem dan ook de reden voor zijn vroege exit. 'Ik blokkeerde mijn voorband en ging van de baan. Die fout verpestte mijn rondje', legde de 23-jarige uit tegenover Viaplay. De keuze van Norris en zijn team om aan de kwalificatiesessie te starten op de mediums zorgde er uiteindelijk voor dat de jonge Brit tijd tekort kwam om zijn kans een derde keer te wagen. Toch had hij naar eigen zeggen geen spijt van die beslissing.

Niet getreurd, moeten ze bij McLaren ook gedacht hebben. Er stond namelijk nog voldoende tijd op de klok om nog een snelle ronde af te werken op de zachte band na zijn foutje. Maar dat was buiten Fernando Alonso gerekend. De Aston Martin-coureur worstelde met zijn auto en spinde, waardoor de stewards de gele vlag bovenhaalden. Norris moest zijn ultieme poging om door te stoten naar Q2 staken en kende zijn verdict. 'Dat was zonde, maar in mijn enige kans om een goede tijd neer te zetten, verremde ik mij', aldus een kritische Norris.

Vooruitblik naar zondag

'Het is moeilijk om nog meer plekken te verliezen vanwaar ik start', lachte Norris achteraf. 'Als dat gebeurt, zou ik me zorgen maken.' Ondanks zijn slechte uitgangspositie kijkt de McLaren-coureur uit naar de inhaalrace die hem in Mexico te wachten staat. 'Onze snelheid is goed en Oscar (Oscar Piastri, red.) was sterk. Ik had waarschijnlijk de eerste tijd kunnen neerzetten als ik mijn ronde had afgewerkt, maar aan 'als' heb je niks. Punten zijn het doel morgen, dus we zullen zien wat ik nog kan doen.'

Bekijk de Grand Prix van Mexico live via F1TV of Viaplay!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws