Pérez baalt van gemiste kans: 'Pijnlijk dat ik dat setje banden in Q3 miste' Formule 1
Formule 1

Pérez baalt van gemiste kans: 'Pijnlijk dat ik dat setje banden in Q3 miste'

Pérez baalt van gemiste kans: 'Pijnlijk dat ik dat setje banden in Q3 miste'

Als er één weekend is waar Sergio Pérez graag een goed resultaat wil pakken, is het zijn thuisrace in Mexico wel. De 33-jarige deed het in de kwalificatie ook niet verkeerd met een achterstand van slechts anderhalve tiende op teamgenoot Max Verstappen, maar moet wel genoegen nemen met de vijfde startplek. Dat betekent niet dat hij de hoop op de overwinning opgeeft.

In Q1 en Q2 leek met name Verstappen zijn zaakjes nog goed voor elkaar te hebben, en dus was het Oostenrijkse team de overduidelijke favoriet in Q3. Die favorietenrol wist het team niet waar te maken. Bij Pérez ging het vooral in Q2 al mis. 'Ik sta niet waar ik wilde staan. Het was pijnlijk dat ik een extra set banden in Q3 miste, want achteraf hadden we die set in Q2 niet nodig gehad', baalt Pérez, die als achtste doorging naar Q3.

'Dat was kostbaar', geeft de Mexicaan nog maar eens aan bij Sky Sports F1. 'In Q3 reed ik mijn eerste ronde op gebruikte banden. In de tweede poging liet ik hier en daar wat liggen. Een tiende of twee had veel verschil kunnen maken.' De achterstand op polesitter Charles Leclerc was uiteindelijk 0,257 seconden voor de 33-jarige, die ook nog achter AlphaTauri-coureur Daniel Ricciardo start.

'Het gripniveau is extreem laag', vervolgt Pérez. 'Als de temperatuur twee of drie graden verandert, voel je dat hier meteen, en dat is op andere circuits niet zo. Het is normaal hier in Mexico, vanwege de hoogte.' Mexico-Stad ligt zo'n 2250 meter boven zeeniveau en is daarmee met afstand het hoogstgelegen circuit op de kalender.

Pérez blijft hopen op eindzege

'Ik moet vier auto's inhalen. Alles is mogelijk. We zijn vier plekken van de leiding verwijderd, en het is een lange race', zegt de Red Bull Racing-coureur. 'Het is ook heel ver tot de eerste bocht. We weten dat inhalen hier lastig is, maar alles is mogelijk. Ik had graag op de eerste twee startrijen gestaan, maar we zitten nog in de race, en Ferrari is een onbekende factor.' Leclerc wist zijn laatste tien polepositions niet te verzilveren, terwijl bij Ricciardo ook de vraag is of hij zijn goede positie vast kan houden in de race.

Pérez heeft niet dezelfde banden beschikbaar als Verstappen voor de race. De wereldkampioen heeft een extra set harde banden, terwijl Pérez een setje meer heeft van het medium-rubber. 'We weten dat inhalen heel lastig wordt, dus we willen met de strategie zorgen dat we in vrije lucht komen. Het belangrijkste is de bandendegradatie, want als de band eraan is, is hij ook echt eraan. Het zal spannend worden tussen een éénstopper en een tweestopper. Het belangrijkste is dat we onze banden aan het einde van de stint in leven houden. Het is heel speciaal om in eigen land te racen. Alleen hier wil je perfect zijn, en ik ga dus alles geven.'

Bekijk de Grand Prix van Mexico live via F1TV of Viaplay!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws