Norris niet te spreken over nieuwe F1-wagens: 'Ik heb een hekel aan rijden met deze auto' Formule 1
Formule 1

Norris niet te spreken over nieuwe F1-wagens: 'Ik heb een hekel aan rijden met deze auto'

Norris niet te spreken over nieuwe F1-wagens: 'Ik heb een hekel aan rijden met deze auto'

Lando Norris verklaart dat hij een hekel heeft aan het rijden in de nieuwe generatie wagens. De Brit legt uit dat je beperkt wordt in het spelen met verschillende zaken, zoals de afstellingen. Eerder liet Esteban Ocon zich al negatief uit over de nieuwe auto's van 2022. Hij legde uit dat hij veel meer genoot van het rijden in de wagen van 2021 en dat het als een snellere auto voelde. Norris sluit zich aan bij de mening van zijn concurrent.

De jonge Brit neemt geen blad voor de mond wat betreft de nieuwe auto's. 'Ik heb een hekel aan het racen in vergelijking met vorig jaar', begint de McLaren-coureur, geciteerd door The Mirror. 'De auto's zijn een andere uitdaging. Ik zou niet zeggen dat ze zo plezierig zijn als de auto's van voorgaande jaren. In ieder geval als het aankomt op hoe comfortabel ze zijn en hoeveel je kunt spelen met het raken van de kerbs en lijnen en dat soort dingen. Je bent nu wat beperkter', legt Norris uit.

Ook wat betreft de set-up worden teams nu beperkt. 'Over het algemeen gaat het voor ons gewoon zo laag als je kunt en zo stijf als je kunt, en dan ga je een beetje zachter als het te stijf is. Dat is eigenlijk hoe het gaat elk weekend, terwijl er in voorgaande jaren altijd veel meer was om aan te passen en te proberen, en je eindigde met verschillende oplossingen', benoemt Norris.

Norris: 'Tenzij er grote veranderingen komen, zal het alleen maar erger worden'

Afgelopen jaar konden teams dus noodgedwongen niets bijzonders voor de set-ups bedenken. 'Er is in zekere zin minder gespeeld met de daadwerkelijke afstelling van de auto. Er zijn gewoon grotere uitdagingen om die ene goede afstelling te vinden', vervolgt Norris, die niet verwacht dat het probleem makkelijk opgelost zal zijn. 'Tenzij er grote veranderingen komen, ik weet niet welke veranderingen ze hebben, zal het alleen maar erger worden.'

Veel oplossingen die je anders zou kunnen proberen, zijn met de huidige auto's niet mogelijk. 'Hoe meer downforce je op de auto zet, hoe slechter het wordt. Ik verwacht dat hoe meer de auto's veranderen en verbeteren, hoe meer downforce je hebt, hoe slechter je andere auto's op het circuit kunt volgen', eindigt de 23-jarige kritisch.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws