Brown benoemt 'oneerlijke' commentaren: 'Voor Ricciardo werd het allemaal persoonlijk' Formule 1
Formule 1

Brown benoemt 'oneerlijke' commentaren: 'Voor Ricciardo werd het allemaal persoonlijk'

Brown benoemt 'oneerlijke' commentaren: 'Voor Ricciardo werd het allemaal persoonlijk'

De CEO van McLaren, Zak Brown, vertelt dat Daniel Ricciardo veel oneerlijke opmerkingen over zich heen kreeg. De Australiër reed afgelopen jaar zijn tweede seizoen bij de renstal, maar de resultaten vielen tegen. Waar teamgenoot Lando Norris met 122 punten op de zevende plek eindigde, werd Ricciardo elfde met 37 punten.

Brown legt uit dat het negatieve commentaar niet prettig was. 'Het was een heel zwaar jaar, en vooral met Daniel werd het allemaal persoonlijk. Het was een verrijking om met hem samen te werken en niemand is vergeten dat hij ons na zo'n lange tijd de eerste overwinning bezorgde', vertelt de CEO van McLaren in een video op de officiële kanalen. 'We hadden plezier samen, maar er waren ook veel teleurstellingen. We waren allebei gefrustreerd dat het ons niet lukte.'

De Amerikaanse zakenman gaat in op het feit dat de commentaren vaak komen van mensen die ver van McLaren afstaan. 'In deze context vind ik het moeilijk om beoordeeld te worden door mensen die geen inzicht hebben in de ware situatie', vertelt hij. 'Iedereen heeft recht op zijn eigen mening, dat vind ik oké, en ik weet ook dat je in deze sport een dikke huid nodig hebt', voegt Brown eraan toe.

Brown: 'De situatie was onaangenaam, want iedereen houdt van Ricciardo'

Toch is de CEO kritisch op de opmerkingen van buitenstaanders. 'We kregen ten onrechte de schuld van dingen die niet zijn gebeurd. En dat is ontnuchterend. Gelukkig weten Daniel en wij wel beter', vervolgt Brown. 'Ik weet hoe open en eerlijk we tegen elkaar waren. Helaas lijkt het deel uit te maken van onze tijd dat sommige mensen vaak ongepaste opmerkingen maken. Het is moeilijk te verteren, maar zolang de sleutelfiguren weten wat de waarheid is, kunnen we ermee leven.'

Hoewel ook McLaren snapt dat de resultaten tegenvielen, was het negatieve commentaar, zeker wat betreft het karakter van Ricciardo, verrassend. 'De hele situatie was zo onaangenaam omdat iedereen van Daniel houdt. Hij straalt zo'n geweldige teamgeest uit, iedereen is besmet door zijn positiviteit, maar toch, het mocht niet zo zijn', zegt Brown.

Ook McLaren snapt namelijk niet waarom de combinatie niet tot meer succes heeft geleid. 'Een deel van wat altijd een mysterie zal blijven, is waarom hij als racer niet kon bijdragen op de manier die we allemaal hadden verwacht. Hij heeft acht Grands Prix gewonnen en die overwinningen zijn hem niet gegeven. Monza 2021 is mijn beste McLaren-moment en daar zal ik Daniel altijd dankbaar voor zijn. Ik hoop dat we hem weer op de grid zullen zien. En de deur bij McLaren zal altijd voor hem openstaan om in de toekomst misschien weer met hem samen te werken', eindigt Brown.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws