Norris twijfelde aan stoeltje bij McLaren: 'Blij dat ik daar eerlijk over kan zijn' Formule 1
Formule 1

Norris twijfelde aan stoeltje bij McLaren: 'Blij dat ik daar eerlijk over kan zijn'

Norris twijfelde aan stoeltje bij McLaren: 'Blij dat ik daar eerlijk over kan zijn'

Lando Norris is zeker van zijn zaak en wilde na afgelopen seizoen verlengen bij McLaren. Hij had nog zeker een contract tot en met 2025. Het is niet duidelijk met hoeveel jaar de Brit heeft verlengd. Eerder werd Norris nog gelinkt aan Red Bull Racing als teamgenoot van Max Verstappen. Maar hij voelt zich meer thuis bij McLaren, waar hij een duidelijk doel voor ogen heeft.

Aan het begin van het vorige seizoen slaagde McLaren er niet in om goede resultaten te boeken, maar dat sloeg volledig om in de tweede seizoenshelft door updates in Oostenrijk en Engeland. Sindsdien wist het team meerdere podiumplaatsen te behalen en werd er zelfs een sprintrace gewonnen in Qatar. Voor Norris genoeg reden om te verlengen. 'Dat is natuurlijk een groot deel van de keuze', legt hij uit aan Motorsport.com.

Norris wil wereldkampioen worden

'Ik wil graag wereldkampioen worden, dat is een doel van mij', vervolgt Norris. 'Ik heb dat bij het maken van de keuzes altijd in mijn achterhoofd. Natuurlijk was het de afgelopen jaren niet altijd makkelijk. Ik genoot er wel altijd van, en dat doe ik nog steeds vanwege de mensen met wie ik werk, maar er was altijd iets in mij dat zich afvroeg of dit de plek is waar ik mijn doel kon bereiken.'

Voor Norris is dat doel wereldkampioen worden. 'Ik ben blij dat ik daar eerlijk over kan zijn, want ik geloof dat elke coureur deze twijfels heeft. Ik vroeg me dus wel af of de ontwikkelingen snel genoeg gingen zodat er voor mij de beste kansen liggen.' Dat is grotendeels te danken aan teambaas Andrea Stella. 'Er waren wat kleine discussies met wat mensen in het team, maar door Andrea is de hele sfeer anders bij McLaren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws