Norris verdrietig als Spa van F1-kalender wordt gehaald: 'Het gaat alleen maar om geld' Formule 1
Formule 1

Norris verdrietig als Spa van F1-kalender wordt gehaald: 'Het gaat alleen maar om geld'

Norris verdrietig als Spa van F1-kalender wordt gehaald: 'Het gaat alleen maar om geld'

Lando Norris zou naar eigen zeggen verdrietig zijn als de Grand Prix van België in de toekomst van de kalender verdwijnt. De coureur van McLaren vindt dat het circuit van Spa-Francorchamps legendarisch is en dezelfde status heeft als Monaco en Monza. Norris vindt daardoor dat deze banen op de kalender moeten blijven en dat geld een minder belangrijke rol moet spelen in deze beslissingen.

Momenteel ligt er een concept klaar voor de kalender van het 2023-seizoen. Spa-Francorchamps heeft nog een kans om definitief op de kalender te staan volgend jaar, maar dan moet Kyalami, het circuit in Zuid-Afrika, nog niet gereed zijn. De Formule 1 wil voorkomen dat er te veel races verreden zullen worden, maar daardoor moeten enkele races geschrapt worden. De Grands Prix van Las Vegas, China en Zuid-Afrika zullen immers terugkeren in de sport. Circuit Paul Ricard en Spa-Francorchamps zijn de dupe van deze veranderingen.

Veel coureurs hebben al hun steun uitgesproken voor het Belgische circuit. Norris zal ook niet blij zijn als de baan van de kalender verdwijnt. 'Ik zal heel erg verdrietig zijn', zegt de Brit bij Autosport.com. De coureur van McLaren lijkt echter wel te weten waarom de Formule 1 de beslissing maakt om de Grand Prix van België van de kalender te halen. 'Het gaat bij heel veel dingen tegenwoordig alleen maar om het geld, en dat is een probleem.'

Norris vergelijkt Spa met Monaco en Monza

De langetermijntoekomst van Monaco is ook nog onzeker. Norris is van mening dat legendarische circuits elk jaar op de kalender moeten staan. 'Het is echt heel jammer, want Spa is één van de coolste circuits van het hele seizoen. Het is een historische race in de Formule 1. Het is hetzelfde als Monaco. Zij betalen niet eens, maar de race staat nog steeds op de kalender. Voor Monza geldt eigenlijk ook hetzelfde. Zolang de Formule 1 bestaat, moeten deze circuits op de kalender staan', besluit de McLaren-coureur.

Pak bijna twee keer je inzet terug als Verstappen de GP van België wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws