Verstappen 'beste coureur aller tijden' volgens Berger: 'Hij leeft voor zijn sport' Formule 1
Formule 1

Verstappen 'beste coureur aller tijden' volgens Berger: 'Hij leeft voor zijn sport'

Verstappen 'beste coureur aller tijden' volgens Berger: 'Hij leeft voor zijn sport'

De winterstop is aangebroken in de Formule 1 en het is tijd om terug te blikken op het buitengewone seizoen dat Max Verstappen heeft gehad. Met een recordbrekend aantal overwinningen, maar liefst negentien uit 22 races, heeft Verstappen zijn stempel gedrukt op de geschiedenis van de sport. In een interview met Kronen Zeitung deelt voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger zijn inzichten over de prestaties van Verstappen en zijn visie op het komende seizoen.

Berger, bekend om zijn eigen succesvolle carrière in de Formule 1, benadrukt de toewijding van Verstappen aan de sport. Hij vergelijkt Verstappen met legendes als Ayrton Senna, Michael Schumacher en Lewis Hamilton, en zegt: ‘Hij leeft gewoon voor zijn sport, voor Formule 1, met elke vezel in zijn lichaam. Dat is zijn passie en daarom denk ik dat hij 's werelds beste coureur aller tijden is.’

Het feit dat Verstappen 21 keer op het podium eindigde in 22 races zonder ook maar een fout te maken verbaast Berger niet. Hij noemt het zelfs de grootste handicap voor Helmut Marko, adviseur van Red Bull, omdat Verstappen simpelweg geen ruimte laat voor kritiek. Berger zegt lachend: ‘Met nul fouten heeft Helmut gewoon niets om te bekritiseren.’

Krijgt Verstappen competitie? 

Over de concurrentie binnen het Red Bull Racing-team, met Sergio Pérez aan de andere kant van de garage, is Berger ook duidelijk. Hij wijst op het verschil in prestaties tussen de Mexicaan en Verstappen en benoemt de fout die Pérez maakte tijdens de Grand Prix van Las Vegas. ‘Ik moet zeggen dat zelfs een beginner niet zo'n fout zou maken’, geeft de voormalig coureur toe.

De Oostenrijker werpt ook een blik op de uitspraken van Marko over de verwachte competitie in het komende seizoen. Hij ziet het als een typische zet om de druk te verminderen en de verwachtingen te temperen. ‘Persoonlijk zie ik het dan ook voor volgend jaar heel donker in voor de hele concurrentie van Red Bull’, legt hij uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws