Alpine-teambaas beschuldigt eigen coureur van leugen: 'Ze genieten dezelfde status' Formule 1
Formule 1

Alpine-teambaas beschuldigt eigen coureur van leugen: 'Ze genieten dezelfde status'

Alpine-teambaas beschuldigt eigen coureur van leugen: 'Ze genieten dezelfde status'

Esteban Ocon was na afloop van de Grand Prix van Canada flink geïrriteerd dat Pierre Gasly hem niet zijn positie teruggaf nadat het niet lukte Daniel Ricciardo aan te vallen, iets wat hem vooraf wel beloofd werd. Toch houdt Bruno Famin vol dat de coureurs, ondanks het aankomende vertrek van Ocon, gelijk behandeld worden. ‘We schuiven Esteban niet aan de kant’, zegt de Fransman in gesprek met Motorsport.com.

Ocon werd verzocht aan de kant te gaan voor zijn teamgenoot, zodat deze een poging kon doen om Ricciardo aan te vallen. Mocht dit niet lukken, dan zou Gasly de negende plek teruggeven aan Ocon. Dit gebeurde niet, tot de frustratie van de man die na 2024 Alpine zal verlaten. ‘Ik heb gedaan wat ik moest doen, dat kan ik van het team niet zeggen’, meldde de Fransman na de race. ‘Het is oneerlijk. De gang van zaken frustreert mij enorm’, gaf Ocon toe. ‘Er zijn vast veel redenen voor, dus ik geef ze nu het voordeel van de twijfel’, sloot hij zijn relaas af. Ook meldde Ocon dat hij in Canada met een zwaardere auto reed dan zijn teamgenoot.

De Alpine-coureur lijkt te suggereren dat het team de coureurs niet gelijk behandelt, wat te maken zou hebben met zijn aanstaande vertrek. Toch beweert teambaas Famin het tegendeel. ‘Het is allemaal opgelost, maar we hebben nog wel vijftien races te gaan’, zegt de Fransman erover. ‘Ik denk dat Esteban erop kan rekenen dat het team zich ervoor inzet dat hij het best mogelijke resultaat behaalt’, vervolgt Famin. ‘Het beste resultaat voor Esteban is namelijk ook het beste resultaat voor het team. En we rekenen erop dat hij alles geeft voor het team’, benadrukt de teambaas.

Famin belooft Ocon een gelijke behandeling

Famin gaat nog even door over hoe belangrijk iedereen is binnen het team, waaronder dus ook Ocon. ‘Ik zeg het zo, maar dat zou niet moeten, want Esteban is onderdeel van het team’, geeft de Fransman aan. ‘Iedereen binnen het team staat voor het team: coureur, monteur, engineer. Iedereen moet zijn beste beentje voor zetten om het best mogelijke resultaat te halen’, vindt Famin. Alpine heeft er volgens hem geen enkel belang bij Ocon niet te ondersteunen, zeker gezien het team op dit moment elk punt kan gebruiken.

‘We schuiven Esteban niet aan de kant. Totaal niet’, benadrukt Famin nogmaals. ‘Hij krijgt precies dezelfde behandeling als Pierre. Ze genieten dezelfde status binnen het team’, voegt hij eraan toe. ‘We weten dat ze qua performance heel dichtbij elkaar zitten en het is voor niemand goed om ze niet gelijk te behandelen’, aldus Famin. ‘Het belang van Alpine staat voorop.’ Wanneer hem gevraagd wordt of hij denkt dat Ocon na de aankondiging van zijn vertrek het team niet meer op de eerste plaats zet, is de teambaas toch wat minder uitgesproken. ‘Ik maak me niet meer zorgen dan ik al deed’, sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws