Ook Hamilton met de mond vol tanden: 'Daar verloren we zoveel tijd ten opzichte van Verstappen' Formule 1
Formule 1

Ook Hamilton met de mond vol tanden: 'Daar verloren we zoveel tijd ten opzichte van Verstappen'

Ook Hamilton met de mond vol tanden: 'Daar verloren we zoveel tijd ten opzichte van Verstappen'

Mercedes stond op vrijdag al versteld van haar achterstand op Red Bull Racing, en dat was op zaterdag niet anders. De coureurs van Mercedes kenden een rommelige kwalificatie, en met name Lewis Hamilton is niet tevreden met het resultaat. Mercedes lijkt voorlopig echter wel voor Ferrari te staan. Momenteel is de recordkampioen een beetje radeloos betreffende wat er aangepast moet worden.

Hamilton pakte de zesde tijd tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk, maar zal vanaf P5 mogen starten omdat de tijd van Oscar Piastri was verwijderd vanwege track limits. De Brit was niet tevreden met het resultaat en met de auto, terwijl het in Barcelona juist de goede kant op leek te gaan. Hamilton kwam anderhalve tiende tekort op George Russell, maar dat verbaasde hem niet echt. Het gat met Max Verstappen wel. De Nederlander was vier tienden los van McLaren, en zette Hamilton op bijna zes tienden.

'We hebben wat aanpassingen doorgevoerd voor de kwalificatie en toen voelde de auto beter aan', geeft Hamilton aan tegenover de internationale media. 'Er waren geen grote problemen, maar we verloren veel tijd ten opzichte van Max in de snelle bochten. Het is ongelooflijk hoeveel sneller ze daar zijn. Het gaat volgens mij om iets van twaalf à dertien kilometer per uur. We hebben gewoon niet genoeg downforce', geeft Hamilton toe, die wel lijkt te weten waardoor het verschil zo groot is.

Hamilton: 'Zo werkt het alleen niet'

De zevenvoudig wereldkampioen zou echter niet weten hoe hij de set-up aan had kunnen passen om dat probleem op te lossen. 'Als ik wat meer downforce aan de achterkant kon plaatsen, had ik dat gedaan', zegt hij. 'Zo werkt het alleen niet. We blijven werken om voor verbeteringen te zorgen. Het idee dat we dit jaar een race kunnen winnen is wel weer wat verder weg, al helemaal als het gat een halve seconde is. We blijven vanzelfsprekend ons best doen om dat wel voor elkaar te krijgen.' Trackside Engineering Director Andrew Shovlin vond het positief dat Mercedes wat punten heeft kunnen pakken tijdens de sprintrace.

Hij zag echter in dat McLaren en Red Bull een maatje te groot waren. 'Onze snelheid was oké, maar niet op hetzelfde niveau als de McLarens', zegt Shovlin in het persbericht van Mercedes. 'We hebben enkele dingen aangepast, die kostten ons mogelijk wat tijd, maar hopelijk werpt het zijn vruchten af op zondag. We profiteerden van het feit dat Piastri zijn ronde geschrapt werd, waardoor we van P4 en P6 naar P3 en P5 schoven. Dat is een indicatie dat we de goede kant opgaan, zelfs als het verschil met Max groter was dan eerder.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws