Wolff zag Verstappen uitblinken tijdens kwalificatie: 'Hij was onaantastbaar' Formule 1
Formule 1

Wolff zag Verstappen uitblinken tijdens kwalificatie: 'Hij was onaantastbaar'

Wolff zag Verstappen uitblinken tijdens kwalificatie: 'Hij was onaantastbaar'

Toto Wolff denkt dat de strijd nog niet gestreden is en hoopt op een mooie prestatie van zijn coureurs tijdens de Grand Prix. De Oostenrijker wil in zijn thuisland het liefst zo veel mogelijk punten pakken met zijn renstal. 'We hopen hard te racen', zegt de teambaas op de website van Mercedes AMG F1.

'Het was een goede dag voor ons allemaal, maar het liet ook zien dat we op dit moment niet genoeg hebben om op de limiet te racen', zegt de teambaas van Mercedes. 'George en Lewis leverden goede prestaties in de sprintrace. Het is uiteraard niet makkelijk om vooruit te komen wanneer iedereen op dezelfde banden rijdt', weet de Oostenrijker. 'Maar George reed netjes en pakte een positie ten koste van Sainz. Lewis finishte niet ver achter hem op P6', prijst Wolff zijn coureurs.

Voor de kwalificatiesessie voerde Mercedes net als veel andere teams een aantal veranderingen door in de set-up. 'We proberen op die manier de coureurs een auto met betere balans te geven voor de race.' De Oostenrijker komt ook met complimenten voor Max Verstappen. 'Hij was onaantastbaar in de snelle bochten en de twee McLarens bleven irritant dichtbij, maar net buiten bereik', aldus Wolff.

Wolff heeft vertrouwen in goede puntenfinish

'Onze coureurs zitten maar zes honderdsten bij elkaar vandaan en er zit nog een auto tussen hen', ziet de teambaas. 'We hebben een plek cadeau gekregen van Piastri, waardoor beide auto's nu op een fijne kant van de grid terechtkomen bij de start', verwijst de teambaas van de Zilverpijlen naar het track limits-moment van de Australiër, waardoor zijn tijd afgepakt werd. 'We hopen vanaf daar hard te racen om zo veel mogelijk punten te pakken. De sprint liet al zien dat de vier topteams erg dicht bij elkaar zitten, dus hopelijk kunnen we het momentum voor morgen behouden', sluit Wolff af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws