Wolff kijkt toe: 'Marko wordt geraakt door de situatie bij Red Bull' Formule 1
Formule 1

Wolff kijkt toe: 'Marko wordt geraakt door de situatie bij Red Bull'

Wolff kijkt toe: 'Marko wordt geraakt door de situatie bij Red Bull'

Mercedes-teambaas Toto Wolff ziet dat Red Bull Racing-topadviseur Helmut Marko wordt geraakt door de situatie die er momenteel gaande is bij Red Bull. Wolff heeft erg veel respect voor de Oostenrijker en kan inmiddels goed opschieten met zijn landgenoot. Wolff verklaart waarom hij denkt dat Marko onder de situatie lijdt en beschrijft zijn band met de Verstappens.

Wolff raakte dit weekend ook betrokken bij de spanningen tussen Jos Verstappen en Red Bull-teambaas Christian Horner. Verstappen senior zou meedoen aan de Legends Parade en een showrun geven met de RB8, maar hij gaf bij De Telegraaf en Viaplay aan dat Horner daar koste wat het kost een stokje voor wilde steken. Ook zou er, in Verstappens woorden, 'gesjoemeld zijn met de remmen'. Horner heeft daar nog niet op gereageerd. Alleen in de persconferentie gaf hij aan dat, mocht Wolff nog belang hebben bij een Verstappen, dat Jos nog beschikbaar was.

De Mercedes-teambaas heeft de jacht op de krabbel van Verstappen junior nog niet gestaakt. Ook Mercedes Benz-CEO Ola Källenius zou het schitterend vinden als de drievoudig wereldkampioen naar Mercedes komt. De huidige spanningen bij Red Bull doen suggereren dat een overstap naar Mercedes toch dichterbij is dan men denkt, ondanks dat Verstappen donderdag tijdens de persconferentie zei dat hij nergens heengaat. 'Jos en ik zitten op één lijn en hebben een goed begrip van racen', zegt Wolff tegenover Oostenrijks medium Kurier.

Tussen Silverstone 2021 en begin 2022 was de relatie iets bekoeld, maar ook in deze periode ontmoetten ze elkaar privé, zo geeft Wolff aan. Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië vond de crash plaats toen Verstappen botste met Lewis Hamilton. De gemoederen liepen in de races erna behoorlijk hoog op. Ook na het seizoen had Mercedes last van het verliezen van de titel. 'Abu Dhabi deed pijn. Niet omdat we het wereldkampioenschap hadden verloren, dat een ander verdiend heeft, maar vanwege de manier waarop de besluitvorming plaatsvond. Dat heeft ons emotioneel hard geraakt', zegt Wolff.

Serieuze gedachten achter geflirt met Verstappen

Sindsdien is Wolff echter niet verlegen om complimenten te leveren aan het adres van Verstappen. De Oostenrijker geeft regelmatig aan dat de Nederlander het uitstekend doet. Vanzelfsprekend wil hij zo'n goede coureur binnenhalen. 'Dat is natuurlijk ook een beetje amusement', glimlacht Wolff om de flirtpogingen met Verstappen. 'Maar er zit een serieuze gedachte achter. Mijn taak is om bij te dragen aan de snelheid en het functioneren van het team. En daar hoort ook bij welke coureur in onze auto zit', aldus de Mercedes-teambaas.

De Verstappen-kwestie werd nog interessanter voor Mercedes toen bleek dat hij ondanks zijn langetermijncontract het team kan verlaten als Marko niet langer deel uitmaakt van het team. Wolff had al aangegeven dat hij het geen probleem zou vinden om een twee-in-één-deal te sluiten. 'Ik kon vorig jaar al goed met Helmut opschieten. Ik heb enorm veel respect voor hem. Maar ik zie dat hij geraakt wordt door wat er momenteel bij Red Bull gebeurt - dat het team niet meer de identiteit heeft die het onder Dietrich Mateschitz had.'

Interesse in Newey

Wat voor Wolff ideaal zou zijn, is als hij het totaalpakket inclusief Adrian Newey naar Brackley kan halen. De topontwerper diende in mei zijn ontslag in bij Red Bull en is in 2025 vrij om bij een ander team te gaan werken, als hij dat wil. 'Elk team moet interesse tonen in Adrian', zegt Wolff. 'Zijn staat van dienst spreekt voor zich. We hebben geen haast bij personeelsbeslissingen. Maar we zullen de juiste keuzes maken', besluit de Oostenrijker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws