Verstappen met knipoog over McLaren: 'Die kleur oranje is lelijk!' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen met knipoog over McLaren: 'Die kleur oranje is lelijk!'

Verstappen met knipoog over McLaren: 'Die kleur oranje is lelijk!'

Max Verstappen maakt zich op voor de Grand Prix van Oostenrijk en werd tijdens de rijdersparade op de Red Bull Ring vanzelfsprekend als een held verwelkomd. De Nederlander zwaaide naar iedereen en stopte voor de Verstappen-tribune om nog even wat tegen zijn fans te zeggen. Hij had een duidelijke mening over de kleur oranje die de fans droegen, en de kleur oranje van de McLaren-heren.

Het grapje dat Lando Norris en McLaren altijd maken op de Red Bull Ring en op Zandvoort, is dat de vele fans, gekleed in het oranje, niet voor Verstappen komen, maar voor McLaren. De kleur oranje die de Nederlandse fans dragen en het'papaya'-oranje van de Britse renstal verschilt echter wel een beetje. Verstappen wil dan ook meteen duidelijk maken welke kleur het beste is. 'Het is altijd fantastisch om zoveel oranje te zien', begint hij tijdens de rijdersparade.

'De sfeer is hier geweldig, kijk maar', wijst hij naar de bomvolle tribune achter hem. 'Iedereen is er al, het zit helemaal vol. De steun die ik hier krijg is ongelooflijk.' De presentatrice vraagt hem naar de twee heren in het oranje die achter hem zullen starten. Norris vanaf P2, en Oscar Piastri vanaf P7. 'Ja, maar dit is het goede oranje', zegt Verstappen, die weer naar de tribune wijst. 'Dat achter mij is lelijk!' lacht de drievoudig wereldkampioen. 'Dit is een heel speciale Grand Prix, waar ik natuurlijk goed wil presteren. We willen vandaag winnen, hopelijk wordt het een goede dag voor ons.'

Norris en Russell zetten de aanval in

Verstappen kende in ieder geval een prima vrijdag en zaterdag op de Red Bull Ring. Hij pakte twee polepositions en de zege van de sprintrace. Daar wil hij vanzelfsprekend een Grand Prix-zege aan toevoegen. 'Tot nu toe ging het echt goed, maar het zal een zware, warme race worden met veel degradatie. We moeten goed zorgen voor de banden en hopelijk zit het ook goed met de balans. Als we dat allemaal kunnen repliceren (van de zaterdag, red.), dan ben ik ervan overtuigd dat we een goed resultaat kunnen behalen.'

Achter hem starten Norris en George Russell, die ook graag een poging willen doen om de zege te pakken. 'Ik hoop dat we een goede strijd kunnen leveren, dat is tenminste wel het plan', klinkt Norris. 'We gaan er zeker voor. We zullen vooral strijden met de Ferrari's, McLaren en Pérez. Dus, laat maar komen!' sluit Russell af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws