Overzicht tijden Grand Prix van Hongarije 2022 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Hongarije 2022

Overzicht tijden Grand Prix van Hongarije 2022

Na een dramaweekend voor Charles Leclerc, en een nagenoeg perfect resultaat voor Max Verstappen, is er nauwelijks tijd voor de teams om bij te komen. De eerstvolgende Grand Prix staat namelijk alweer op de agenda. Vanuit Le Castellet gaan de teams meteen door naar Boedapest, waar men op de Hungaroring het tweede deel van de double-header ingaat. Nog een Europese race resulteert in nogmaals een Europees tijdschema.

De eerste vrije training wordt op vrijdag dan ook al afgetrapt om 14.00u, en duurt tot 15.00u. De tweede vrije training vindt, net zoals afgelopen weekend, later op de middag plaats, van 17.00u tot 18.00u. Op zaterdag begint men een uurtje vroeger (13.00u) en wordt er om 4 uur 's middags al gekwalificeerd. Net zoals in Frankrijk doven de lichten op zondag om 15.00u.

Tijdschema GP Frankrijk 2022

Sessie Dag Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 14.00u - 15.00u
Tweede vrije training Vrijdag 17.00u - 18.00u
Derde vrije training Zaterdag 13.00u - 14.00u
Kwalificatie Zaterdag 16.00u - 17.00u
Grand Prix Zondag 15.00u - 17.00u

De Grand Prix van Hongarije ziet er qua tijden dus exact zo uit als de Grand Prix van Frankrijk. Er hoeven geen wekkers te worden gezet, maar noteer bovenstaande uren wel in je agenda, want we gaan een zeer interessant weekend tegemoet. Na de domper van Ferrari in Frankrijk móét het in Boedapest presteren, wil het de aansluiting bij Red Bull behouden zo vlak voor de zomerstop.

Herkent u het beeld? Inschattingsfouten van Valtteri Bottas en Lance Stroll leidden tot een enorme crash aan de start van de Hongaarse Grand Prix 2021, waardoor Max Verstappen zijn halve bargeboard verloor.
Herkent u het beeld? Inschattingsfouten van Valtteri Bottas en Lance Stroll leidden tot een enorme crash aan de start van de Hongaarse Grand Prix 2021, waardoor Max Verstappen zijn halve bargeboard verloor.

Waarom Ferrari de sterkere partij zal zijn in Hongarije

Red Bull staat een zware opgave te wachten. We weten dat de Oostenrijkse renstal een zeer verdienstelijke bolide geproduceerd heeft die op de rechte stukken zeer veel snelheid vertoont. In de bochtige sectoren ligt het team van Verstappen echter steevast achter op Ferrari, en dat betekent dat de overwinning op de Hungaroring beslist niet met gemak naar Verstappen zal gaan.

Het Hongaarse asfalt kent namelijk eigenlijk maar één lang recht stuk, bij de start-finish, om vervolgens twee vrij bochtige sectoren in te gaan, waarin Red Bull naar alle waarschijnlijkheid in gaat leveren op haar Italiaanse concurrent. Zodoende moet Red Bull qua afstelling met wat slims komen om serieus mee te doen om de overwinning.

Mocht die overwinning er uiteindelijk niet in zitten dan is er voor de Limburger uiteraard geen man overboord. Met de zege in Frankrijk, en de uitvalbeurt van Leclerc, is het gat in de titelstrijd inmiddels gegroeid naar 63 punten. Al zou hij als derde over de streep komen, en ook Carlos Sainz voor zich moeten laten, dan gaat hij nog steeds de zomerstop in met een voorsprong van vijftig punten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws