Overzicht tijden Grand Prix van Japan 2022 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Japan 2022

Overzicht tijden Grand Prix van Japan 2022

De Formule 1 keert aankomend weekend na drie jaar weer terug op het Suzuka Circuit voor de Grand Prix van Japan. Voor het tweede weekend op rij kan Max Verstappen zijn F1-titel prolongeren, nadat de poging in Singapore mislukte. F1Maximaal heeft alle sessietijden weer in een handig overzicht gezet.

We blijven nog even in Azië en in tegenstelling tot Singapore moet de F1-liefhebber vroeg opstaan om de sessies mee te krijgen. De echte die-hards mogen rond een uurtje of 5.00u Nederlandse tijd al de tv aanzetten om de eerste en derde vrije training te zien. De tweede vrije training en kwalificatie zijn allebei om 8.00u, terwijl de Grand Prix al om 7.00u begint op zondagochtend.

Tijdschema GP Japan 2022

Sessie Dag Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 05.00 uur - 06.00 uur
Tweede vrije training Vrijdag 08.00 uur - 09.30 uur
Derde vrije training Zaterdag 05.00 uur - 06.00 uur
Kwalificatie Zaterdag 08.00 uur - 09.00 uur
Race Zondag 07.00 uur - 09.00 uur

Verstappen gaat voor tweede poging F1-titelprolongatie

Rond een uurtje of 9.00u weten we dan of Verstappen zijn titel van vorig jaar prolongeert. De coureur van Red Bull Racing moet een voorsprong van 112 punten hebben op Charles Leclerc na de race in Japan. Momenteel is die voorsprong 104 punten. Kortom: als de Nederlander wint en de snelste ronde rijdt, heeft hij het in eigen hand of hij tweevoudig wereldkampioen wordt. Hij loopt dan immers sowieso de benodigde acht punten uit.

Het weekend in Japan is al vaker aangewezen als hét ideale weekend voor Verstappen om zijn tweede titel te winnen. De motor achterin zijn RB18 wordt dan wel gebruikt onder de Red Bull Powertrains-vlag, maar het is technisch gezien nog altijd een Honda-krachtbron. Verstappen kan dus tweevoudig kampioen worden in de thuisrace van de voormalige motorleverancier van Red Bull.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws