Palmer over Alonso en Mercedes: 'Hij houdt geen zitje warm voor een ander' Formule 1
Formule 1

Palmer over Alonso en Mercedes: 'Hij houdt geen zitje warm voor een ander'

Palmer over Alonso en Mercedes: 'Hij houdt geen zitje warm voor een ander'

Sinds werd aangekondigd dat Lewis Hamilton zal vertrekken naar Ferrari in 2025 wordt er volop gespeculeerd over wie het vrije zitje bij Mercedes zal krijgen. Zo wordt jong talent Andrea Kimi Antonelli vaak genoemd, maar klinkt ook de naam van de nestor van de grid, Fernando Alonso. In de nieuwe aflevering van de podcast F1: Chequered Flag wordt ook Lando Norris besproken als mogelijke opvolger.

‘Iedereen heeft het over Kimi Antonelli’, verklaart Jolyon Palmer wanneer Jennie Gow hem vraagt wie het felbegeerde vrije Mercedes-zitje in 2025 van Hamilton zal overnemen. ‘Hij reed tot nu enkel in equivalenten van de Formule 4, maar wist wel alles te winnen.’ Palmer ziet dat Mercedes vertrouwen in hem heeft door hem de Formule 3 over te laten slaan en voor het beste team van de Formule 2 te laten racen. ‘Hij heeft de potentie de volgende Hamilton of Leclerc te zijn. De volgende ster.’ Op de lange termijn zal de jonge Italiaan volgens de analist een goede keuze zijn, maar er zullen eerst wat jaren overheen gaan, omdat de stappen naar de Formule 2 en vervolgens de Formule 1 erg groot zijn.

Norris de meest logische optie

Volgens Palmer moet iemand dus dit gat tot de komst van Antonelli gaan vullen. 'Lando Norris zou de meest logische optie zijn', vindt Palmer, maar de Britse coureur heeft net een nieuw contract getekend bij McLaren en gaat dus aan de neus van Mercedes voorbij. Zelfs als zou hij een clausule in zijn contract hebben, dan zou dit niet op tijd zijn om in 2025 voor Mercedes te gaan rijden. ‘McLaren zou hem moeten willen verkopen, Mercedes moet hem willen kopen en Norris zou zelf ook moeten willen vertrekken’, meent F1-journalist Andrew Benson. Dat ziet hij niet gebeuren.

Palmer ziet Norris als de enige andere coureur op de huidige grid met potentie om kampioen te worden, afgezien van Fernando Alonso. De naam van de Spanjaard wordt wel vaker genoemd, maar ook dit zien zowel Palmer als Benson niet gebeuren. ‘Fernando houdt geen stoeltje warm voor een ander’, weet Palmer. Benson is het hier mee eens. ‘Ik zou wel aan hem denken, maar Mercedes doet dat niet. Te veel geschiedenis.’

Mogelijk toch Spanjaard bij Mercedes

Volgens Benson lijkt de komst van Alonso dus uitgesloten, maar wellicht kan Mercedes met Sainz toch voor een Spaanse coureur kiezen. Een ruil van stoeltje met Hamilton is niet ondenkbaar. ‘Hij is een zeer ervaren F1-coureur. Hij heeft niet het niveau van Hamilton en Leclerc, maar zit er wel erg dichtbij', vindt Benson. Palmer meent echter dat Sainz als tweede man naast Hamilton een goed idee zou zijn geweest, maar dat het misschien wat tegen zou vallen naast Russell, die zich ook nog niet helemaal bewezen heeft. ‘Dan zou Alonso mogelijk toch niet zo’n gek idee zijn’, geeft de Brit toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws