Palmer over Leclerc: 'Hij hoort thuis in het rijtje van Hamilton en Verstappen' Formule 1
Formule 1

Palmer over Leclerc: 'Hij hoort thuis in het rijtje van Hamilton en Verstappen'

Palmer over Leclerc: 'Hij hoort thuis in het rijtje van Hamilton en Verstappen'

Voormalig Formule 1-coureur Jolyon Palmer heeft een analyse losgelaten op Charles Leclerc. De analist vindt dat de Monegask te risicovol rijdt en zijn verwachtingen moet bijstellen. Volgens Palmer hoort de Ferrari-coureur thuis in het rijtje van kampioenen als Lewis Hamilton en Max Verstappen. Hij moet echter wel minder fouten gaan maken, zo geeft de Engelsman aan tegenover de officiële Formule 1-site.

Leclerc kende een moeilijk weekend in Miami. Hij crashte in zowel de tweede vrije training als in de kwalificatie, waar hij een rode vlag veroorzaakte. Ook in de race had de Monegask het moeilijk met zijn bolide en moest hij genoegen nemen met een teleurstellende zevende plaats. De Ferrari-coureur had enorm veel moeite om de Deen Kevin Magnussen te passeren.

De 25-jarige kent een lastige start van het seizoen. Vorig jaar rond deze tijd vocht hij nog om het kampioenschap. Dit seizoen heeft hij slechts 34 punten op zijn naam staan, waarvan de meeste werden verzameld in het Bakoe-sprintweekend. Reden dus voor Palmer om de coureur te analyseren.

'Hij hoort thuis in het rijtje van Hamilton en Verstappen'

De Brit ziet in Leclerc een coureur die thuishoort in het rijtje van grootheden als Hamilton en Verstappen. Volgens Palmer bezit de Monegask meer snelheid, maar maakt hij ook meer fouten dan de twee coureurs. 'Ik zou Leclerc nog steeds op gelijke hoogte met Verstappen en Hamilton plaatsen als een van de beste coureurs in het veld. Maar wat deze twee kampioenen onderscheidt, is hun consistentie. Misschien hebben ze niet het laatste greintje snelheid dat Leclerc heeft, maar ze maken ook een stuk minder fouten.'

Palmer vervolgt: 'Leclerc beklaagde zich over zijn auto dat hij inconsistent is met de balans, overdreven windgevoelig en over het algemeen lastig te besturen, wat misschien wel zo is, maar zijn rijgedrag moet ook in twijfel worden getrokken. Zoekt hij in een auto die dit jaar niet zo snel is als die van Red Bull Racing naar rondetijden die er gewoon niet zijn? Het lijkt mij dat hij zijn verwachtingen een beetje moet bijstellen en wat meer zijn risico's moet beoordelen', aldus de analist.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws