Lammers hard voor Leclerc: 'Als je in een glazen huisje woont, dan moet je niet met stenen gooien' Opinie
Opinie

Lammers hard voor Leclerc: 'Als je in een glazen huisje woont, dan moet je niet met stenen gooien'

Lammers hard voor Leclerc: 'Als je in een glazen huisje woont, dan moet je niet met stenen gooien'

Charles Leclerc was na afloop van de voor hem teleurstellend verlopen Grand Prix van Miami van mening dat de SF-23 echt moet verbeteren, maar Jan Lammers vindt dat de Monegask niet in de positie is om kritiek te uiten op zijn werkgever. Volgens de 66-jarige autocoureur moet de vijfvoudig Grand Prix-winnaar eerst naar zichzelf kijken en minder fouten maken.

Leclerc beleefde in Miami misschien wel zijn slechtste weekend van het seizoen. De Monegask belandde tweemaal in de muur en op zondag wist hij nimmer te imponeren. Waar hij normaal gesproken vecht met de coureurs van Red Bull Racing en Mercedes, daar had hij het in Miami vooral aan de stok met Haas-coureur Kevin Magnussen. Leclerc liet na afloop van de race, waarin hij slechts als zevende wist te eindigen, weten dat de SF-23 vooral in de race echt consistenter moet worden.

Eerst zelf beter presteren, dan pas klagen

Lammers vindt de opmerkingen van Leclerc aan het adres van Ferrari niet gepast. De Monegask heeft daar volgens de voormalige F1-coureur niet voldoende krediet voor. 'Ik vind dat Ferrari meer redenen heeft om te klagen dan andersom', zegt hij in de Formule 1-podcast van de NOS. 'Ze hebben vorig jaar al een enorme stap gemaakt en dit jaar laten ze toch ook wel zien dat ze er dichtbij zitten. Als jij van een team verwacht dat zij de auto gaan verbeteren, dan zou ik toch iets minder vaak over de vangrails proberen te klimmen, want dat helpt natuurlijk ook niet. Terwijl je van de monteurs verwacht dat ze jouw auto prepareren, zijn ze jouw auto aan het repareren.'

Als hem vervolgens wordt gevraagd of hij misschien niet te streng is voor Leclerc, is hij resoluut. 'Nee dat vind ik niet. Als je van jouw team verwacht dat ze het beter doen, dan moet je in ieder geval die auto op de baan houden. En ik neem aan dat hij daar ook niet helemaal voor niks rijdt. Hij zal een serieus salaris krijgen, dus dan moet je gewoon leveren. Hij heeft geen recht van spreken als hij over zijn team klaagt. Dat is een beetje van: als je in een glazen huisje woont, dan moet je niet met stenen gooien', aldus Lammers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws