Pérez goudeerlijk: 'Max was de beste coureur op de baan en verdiende de overwinning' Formule 1
Formule 1

Pérez goudeerlijk: 'Max was de beste coureur op de baan en verdiende de overwinning'

Pérez goudeerlijk: 'Max was de beste coureur op de baan en verdiende de overwinning'

Sergio Pérez denkt dat Max Verstappen de overwinning absoluut verdiende omdat hij de beste coureur op de baan was. Zelf kreeg de Mexicaan het lastig met de bandenstrategie en kon hij de pace van zijn teamgenoot niet evenaren. De 33-jarige was er nuchter over, want als je de pace niet hebt, dan is het moeilijk om te winnen. Pérez is blij met het resultaat voor het team.

Aangezien Verstappen op P9 moest beginnen en Pérez vanaf poleposition stonden de twee coureurs op een andere strategie. Verstappen begon op de harde band en Pérez op de mediums, maar daar kreeg hij het al gauw lastig mee. 'Al heel vroeg zag ik dat de medium aanvankelijk erg kwetsbaar was, dus ik moest de band flink beschermen om ronde vijftien of zo te halen', legt Pérez uit bij de persconferentie van de FIA. ' En ja, ik kon zien dat Max dichterbij kwam op de harde band. En vanaf dat moment wist ik dat de race er moeilijk uit zag. En toen ik op de harde band begon, had Max een zeer sterk tempo, dus we slaagden er niet in om een gat te slaan.'

Omdat het de Nederlander lukte het gat op zo'n achttien seconden te houden, zat hij direct achter Pérez toen hij laat in de race een pitstop ging maken. Met versere banden kon Verstappen zijn teamgenoot zo voorbij steken. 'We hadden een beetje een gevecht op de baan, dat vrij netjes was. Daarbij dachten we aan het belang van het team. Nogmaals, een geweldig teamresultaat, maar Max verdiende natuurlijk de overwinning omdat hij de sterkste coureur was', denkt Pérez. 'Het is vrij simpel: als je geen race pace hebt, dan is het echt moeilijk om de race te winnen. Dus goed gedaan voor Max.'

Pérez: 'Aan het einde van de dag gaat het team voor'

Richting de slotfase van de race leek het even spannend te worden tussen de twee Red Bull-coureurs, maar een heftig gevecht werd het niet. Het belang van het team stond dan ook bovenaan, dus de coureurs hielden het netjes. 'Aan het einde van de dag gaat het team voor. We zijn maar twee rijders, maar er zijn zoveel mensen die heel hard werken, we moeten respect tonen', stelt de Mexicaan. 'Op het einde hadden we een echt goed gevecht tussen ons en ik denk dat een beetje heftiger wellicht contact zou hebben betekend. Ik denk dat dat voor geen van ons eerlijk zou zijn geweest. Alleen voor Fernando!', sluit de Mexicaan af met een knipoog.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws