Pérez hoopt op beter seizoen in 2024: 'Ik had het gevoel dat de auto anders was' Formule 1
Formule 1

Pérez hoopt op beter seizoen in 2024: 'Ik had het gevoel dat de auto anders was'

Pérez hoopt op beter seizoen in 2024: 'Ik had het gevoel dat de auto anders was'

Sergio Pérez, coureur van Red Bull Racing, heeft zijn ambities voor het komende Formule 1-seizoen besproken. Hij legde hierbij de nadruk op het belang van consistentie en voortgang in de prestaties van zijn auto. De Mexicaan blikt terug op het afgelopen seizoen en hoe hij kan leren van een jaar waarin hij niet altijd op zijn best presteerde.

‘Ik wil in staat zijn om consistent te zijn, om een platform op te bouwen’, verklaarde Pérez tegenover Autosport.com, terugkijkend op het afgelopen seizoen. Hij benadrukte het gebrek aan vooruitgang als een cruciale factor in zijn prestaties, ondanks een sterke start in hetzelfde tempo als zijn teamgenoot Max Verstappen. ‘Ik begon het jaar erg goed, op gelijke hoogte met Max. Maar ik was gewoon niet in staat om me gedurende het seizoen te ontwikkelen. Ik ging soms zelfs achteruit. Dus dat is waarschijnlijk mijn grootste prioriteit, om vooruitgang te boeken gedurende het seizoen’, legt de Red Bull-coureur uit.

Pérez wijst op een keerpunt in het seizoen waarbij hij zich bewust werd van de veranderde dynamiek van zijn auto. ‘Ik had het gevoel dat de auto anders was en ik moest meer dan ooit tevoren nadenken over hoe ik reed', bekent Pérez. Ondanks een sterke start van het seizoen erkent de Mexicaan dat hij en het team niet in staat waren om deze performance samen voort te zetten, wat resulteerde in een gebrek aan consistentie.

Blik gericht op verbetering

Tijdens de komende winterperiode zal Pérez zich richten op de voorbereidingen voor volgend jaar. ‘In de winter nemen we de tijd om samen met de ingenieurs dingen door te nemen. Verder gaan we ons focussen op het maken van progressie tijdens het seizoen. Ik denk dat dat het belangrijkste is’, aldus de Mexicaan.

Met een begrip over de uitdagingen van het afgelopen jaar is Pérez vastbesloten om zijn prestaties te verbeteren door nauw samen te werken met het technische team. Hij concludeert: ‘Door deze problemen begrijp ik veel beter hoe ik de auto instelde en welke kant ik op moet als ik problemen krijg. Dus ik denk dat het iets is dat ons volgend jaar sterker zal maken.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws