Pérez kijkt uit naar chaos: 'Ofwel een topresultaat, ofwel enorm pijnlijk' Formule 1
Formule 1

Pérez kijkt uit naar chaos: 'Ofwel een topresultaat, ofwel enorm pijnlijk'

Pérez kijkt uit naar chaos: 'Ofwel een topresultaat, ofwel enorm pijnlijk'

Sergio Pérez won zes Grands Prix in zijn carrière, waarvan vijf op stratencircuits. Of hij Max Verstappen in Singapore kan bijbenen, valt nog te bezien, maar het stratencircuit biedt wel meer onzekerheden, waar de Mexicaan in zijn 250e Grand Prix-weekend mogelijk van zou kunnen profiteren, zo zagen we ook in 2022 al. Pérez hoopt dat het lot hem dit seizoen weer gunstig gezind is.

Hoewel Pérez met de RB19 over de beste auto van het veld beschikt, won hij al tien races op rij niet meer, en eindigde hij de laatste negen weekenden alleen in België en Italië als tweede. Toch biedt de zege uit 2022 houvast. Verstappen liep een goede startplek op de zaterdag mis dankzij een zeldzame strategische misser van het team. Op een nat circuit kende Pérez een betere start dan polesitter Charles Leclerc, waarna hij de leiding niet meer uit handen gaf.

De dood of de gladiolen

Na een belabberde reeks resultaten, waarbij Pérez vijfmaal op rij een plekje in Q3 misliep, heeft hij de stijgende lijn weer gevonden, met viermaal een plek in de top vier in de laatste races. Dat geeft Pérez hoop op meer: 'We hebben de laatste races goede vooruitgang kunnen boeken, dus ik kijk enorm uit naar de komende weekenden, en dan vooral dit weekend', vertelt de Red Bull Racing-coureur aan Formula1.com. 'We weten hier, dat als de zaterdag goed gaat, dat de rest van het weekend dan vaak ook goed verloopt. Er is geen middenweg in Singapore: het is ofwel een topresultaat, ofwel het wordt enorm pijnlijk.'

Het circuit is lichtelijk aangepast sinds vorig jaar, vanwege werkzaamheden. Dat betekent vier bochten per ronde minder, een rondetijd die zo'n tien seconden lager ligt, en één ronde extra afzien in de hitte. 'Het is in ieder geval interessant. Hopelijk wordt het racen hierdoor wat beter, en zien we meer inhaalacties, maar eerlijk gezegd betwijfel ik dat', zo is Pérez eerlijk. 'Hoe dan ook wordt het een heel veeleisende race, zowel mentaal als fysiek.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws