Pérez ondanks startcrash: 'Ik ben extreem trots op mezelf' Formule 1
Formule 1

Pérez ondanks startcrash: 'Ik ben extreem trots op mezelf'

Pérez ondanks startcrash: 'Ik ben extreem trots op mezelf'

Voor Sergio Pérez is zijn thuisrace in Mexico uitgelopen op een grote teleurstelling. De Mexicaan kende een wereldstart vanaf de vijfde startplek, maar een optimistische actie in de eerste bocht zorgde voor zijn tweede uitvalbeurt van het jaar. Toch geeft Pérez aan dat hij trots is op zichzelf.

Pérez eindigde in de voorgaande vier races ook al niet op het podium en is na de uitvalbeurt uiteraard teleurgesteld. 'Het is een hele droevige dag. Ik had een geweldige start. Er was een gat en om eerlijk te zijn had ik niet verwacht dat Charles (Leclerc, red.) zo vroeg zo laat zou remmen', zei de 33-jarige coureur bij de internationale media, waaronder F1TV, Sky Sports F1, en Viaplay.

'Gezien waar ik aan de race begon, zou ik teleurgesteld geweest zijn als ik op het podium had gestaan in de wetenschap dat er een kans op de overwinning was en ik die niet gepakt had', zo legt Pérez zijn actie uit, waarbij hij Leclerc afkneep. 'Er was geen ruimte voor drie auto's. Natuurlijk weet ik achteraf dat ik niet zo optimistisch had moeten zijn. Het was een puur race-incident', luidt de conclusie van de Red Bull Racing-coureur, die eerder dit jaar ook in Japan uitviel na een botsing.

Pérez is trots op zichzelf

'Ik wilde gewoon alles geven, en ik ging er vol voor. Ik ben heel verdrietig vanwege het eindresultaat, maar aan de andere kant ben ik extreem trots op mezelf omdat ik alles gegeven heb', zegt de Mexicaan. 'We hadden waarschijnlijk de beste start van het jaar. Als de actie wel gewerkt had, had ik een kans gehad om de race te winnen. Als de actie gewerkt had, had ik de leiding gepakt, maar dat is niet gebeurd. Dit is autosport, maar dit is een heel slecht moment in mijn thuisrace.'

Toch is Pérez gelukkig dat hij zoveel steun heeft mogen ontvangen dit weekend. 'Ik voel me bevoorrecht, kijk naar het publiek, niemand heeft zoveel support ervaren. Ik sta tweede in het kampioenschap, en er zijn nog drie races te gaan. Ik ging voor de zege in mijn thuisrace. Wat had ik anders moeten doen?' vraagt hij zichzelf af. 'Ik zag een gat en daar ging ik voor. Ik riskeerde achteraf te veel, maar ik wilde winnen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws