Pérez valt uit bij de start in thuisrace na botsing met Leclerc Formule 1
Formule 1

Pérez valt uit bij de start in thuisrace na botsing met Leclerc

Pérez valt uit bij de start in thuisrace na botsing met Leclerc

Sergio Pérez had de Grand Prix van Mexico al een tijdje aangevinkt als het weekend waarin hij iets speciaals wilde zien, maar de 33-jarige Mexicaan kon niet lang genieten van zijn thuisrace. Na een goede start kneep hij zijn collega's af, waardoor Charles Leclerc niet om hem heen konden. De nulscore voor Pérez is zijn volgende teleurstelling in een zwak seizoen.

Pérez startte als vijfde aan de race, maar kende een uitstekende start, terwijl de Ferrari's vanaf de eerste startrij niet goed wegkwamen. Driedik arriveerden Max Verstappen, Leclerc, en Pérez bij de eerste bocht, waar de Mexicaan Leclerc steeds verder afkneep. Uiteindelijk was er geen plek meer voor de Ferrari-coureur, die niet anders kon dan de thuisrijder aan te tikken.

De RB19 van Pérez vloog door de lucht, waarna Pérez zijn bolide wel nog terug kon brengen naar het team. Daar werd vervolgens geconcludeerd dat de schade te groot was. Leclerc kon zijn weg wel vervolgen, maar liep vleugelschade op bij het incident. Verstappen nam de leiding van de race in handen na als derde gestart te zijn.

Voor Verstappen was het een bekend scenario, aangezien hij al twee keer eerder in Mexico driedik richting de eerste bocht ging, en elke keer kwam hij als leider uit de eerste bochtencombinatie. Ditmaal hoefde hij hier geen risico bij te nemen. Voor Pérez zal de uitvalbeurt een grote teleurstelling zijn, nadat hij in 2021 en 2022 wel op het podium eindigde in zijn thuisrace.

Hamilton krijgt een kans om in te lopen

Pérez zal zijn achterstand in het kampioenschap waarschijnlijk verder zien oplopen. Het verschil bedraagt voor de Mexicaanse Grand Prix al 226 punten, een record tussen twee teamgenoten. In de voorgaande vier races scoorde de Red Bull Racing-coureur ook al zwak. De races in Singapore, Japan, en Qatar leverden slechts vijf punten op, terwijl Pérez in de Verenigde Staten profiteerde van de diskwalificatie van Lewis Hamilton, en daar als vierde eindigde. De Mercedes-coureur krijgt nu een kans om flink in te lopen op Pérez in gevecht voor P2 in het kampioenschap.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws