Pérez schuldbewust na crash in Q2: 'Ik heb het team teleurgesteld' Formule 1
Formule 1

Pérez schuldbewust na crash in Q2: 'Ik heb het team teleurgesteld'

Pérez schuldbewust na crash in Q2: 'Ik heb het team teleurgesteld'

Sergio Pérez neemt de schuld volledig op zich voor de crash in Q2. De coureur van Red Bull Racing was in de tweede kwalificatiesessie bezig aan een snelle ronde, maar door een fout bij het aanremmen schoot hij rechtdoor en knalde hij redelijk hard tegen de muur. Pérez stond vast en wist niet achteruit de muur uit te rijden, waardoor hij zijn sessie vroegtijdig moest staken. Pérez hoopt dat hij tijdens de race de schade weet te beperken.

Red Bull mag vieren dat Max Verstappen op poleposition staat, maar Pérez wist het niet mooier te maken voor de Oostenrijkse renstal. De teamgenoot van Verstappen weet waar de fout ligt. 'Het was simpelweg een fout van mijn kant', zegt een schuldbewuste Pérez voor de camera van Sky Sports. 'Ik heb het team teleurgesteld. Tijdens de race zal het gaan om schadebeperking, en hopelijk kan ik het morgen goedmaken en punten scoren. Ik ga vanaf de eerst ronde aanvallen.'

Gedurende de gehele kwalificatiesessie was de baan nat. De coureurs stapten wel over van de wets naar de intermediates, en Russell zelfs nog naar de softs, maar de omstandigheden op de baan waren niet optimaal. Pérez geeft dan ook aan dat hij niet binnen het juiste werkvenster opereerde qua temperatuur. 'De remmen waren heel erg koud en ik mijn banden schoten eerder in de ronde al op slot. Ik pushte gewoon te hard in die bocht en ik was vanaf dat moment gewoon een passagier.'

Pérez mocht niet verder van wedstrijdleider

Ondanks de crash denkt Pérez dat hij nog door had kunnen rijder. Niet iedereen was het eens met de gedachte van de Red Bull-rijder. 'Alles was goed met de auto, dus ik vroeg ze om mij terug de baan op te krijgen', zegt de Mexicaan bij Viaplay. 'Het is sneller voor iedereen om er vanaf te komen en de sessie te herstarten, want alles was goed, behalve de voorvleugel. Maar de wedstrijdleider zei nee', aldus Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws