Sainz baalt van P3: 'Ik wilde gewoon te snel gaan en dat kostte me een halve seconde' Formule 1
Formule 1

Sainz baalt van P3: 'Ik wilde gewoon te snel gaan en dat kostte me een halve seconde'

Sainz baalt van P3: 'Ik wilde gewoon te snel gaan en dat kostte me een halve seconde'

Carlos Sainz mag tijdens de Grand Prix van Canada als derde starten, maar de coureur heeft het gevoel dat er meer in zat tijdens de kwalificatie. Sainz was in zijn laatste ronde in Q3 heel snel in de eerste twee sectoren, maar hij verloor te veel tijd ten opzichte van Max Verstappen in de laatste chicane. Uiteindelijk was ook landgenoot Fernando Alonso sneller, waardoor Ferrari dit weekend niet zal starten vanaf de eerste startrij aangezien Charles Leclerc als negentiende start vanwege een gridstraf.

Volgens Sainz had poleposition erin gezeten. Desalniettemin was de coureur de gehele kwalificatie langzamer dan Verstappen. 'Ik voelde me vandaag best goed in de auto, zeker toen we nog op wets reden', zegt de coureur na afloop van de kwalificatie in de een interview met Jacques Villeneuve. 'De baan werd uiteindelijk steeds droger en ik denk dat andere teams daarin een grote stap hebben kunnen maken. Ik zat er gewoon een paar tienden te veel achter.'

De Spanjaard voelde dat hij snel was in zijn allerlaatste ronde in de kwalificatie. Door een fout in de laatste bocht zat poleposition er niet meer in voor Sainz. 'Ik had in mijn laatste ronde een paarse eerste en twee sector. Ik wist direct dat ik te veel tijd was verloren in de laatste bocht. Ik probeerde heel snel te zijn, maar dat betaalde zich niet uit en het kostte me een halve seconde. Ik ging ervoor, maar nu start ik als derde.'

Sainz kijkt uit naar gevechten met Verstappen en Alonso

Ondanks dat Sainz geen poleposition wist te pakken, is de rijder van Ferrari tevreden met zijn startpositie. Hij hoopt dat hij het gevecht aan kan gaan met Verstappen en Alonso tijdens de race. 'We hebben een goede positie voor morgen. Het zal een mooi gevecht worden met Max, want hij is al het hele weekend heel erg snel. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Alonso', aldus Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws