Tsunoda hoopt op Red Bull-stoeltje na nieuw uitstekend optreden: 'Hopelijk overwegen zij me' Formule 1
Formule 1

Tsunoda hoopt op Red Bull-stoeltje na nieuw uitstekend optreden: 'Hopelijk overwegen zij me'

Tsunoda hoopt op Red Bull-stoeltje na nieuw uitstekend optreden: 'Hopelijk overwegen zij me'

Yuki Tsunoda zorgde zaterdag voor een daverende verrassing door zich te plaatsen voor Q3 en daarmee was de coureur van Visa Cash App RB medeverantwoordelijk voor de vroegtijdige uitschakeling van Lewis Hamilton in de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië. De Japanner hoopt dat Red Bull Racing overweegt om hem in de nabije toekomst te promoveren.

Tsunoda laat zich dit seizoen vooral in de kwalificatie van zijn allerbeste kant zien. In Bahrein liep hij een plekje in Q3 op een haar na mis, maar in Saoedi-Arabië en nu ook in Australië lukte het hem wel. De Japanner mag zondag zelfs van de achtste plek vertrekken in Melbourne. 'Ik ben ontzettend blij. Ik had niet verwacht dat ik achtste zou eindigen', vertelt Tsunoda bij F1TV. 'Eigenlijk had ik zelfs niet verwacht dat ik Q3 zou halen nadat Williams en een aantal anderen flink wat snelheid hadden gevonden in Q1. Maar zelf wist ik gelukkig ook behoorlijk wat progressie te boeken', zegt een blije Tsunoda, die ook op X nog een berichtje insprak.

Het zal echter niet eenvoudig worden om het goede kwalificatieresultaat om te zetten in een aantal punten. Tsunoda weet dat alles dan moet kloppen, omdat er een duidelijke kloof is tussen de eerste vijf teams en de rest. 'We bevinden ons vrij constant in de top tien. Ik moet gewoon blijven doen wat ik nu doe', aldus Tsunoda in gesprek met Motorsport.com. 'We moeten er nu voor zorgen dat tijdens de race alles op zijn plek valt. Dat dit niet lukte was onze grootste frustratie in de afgelopen races. We moeten in de race op onszelf focussen en geen fouten maken.'

Tsunoda wil zich in de kijker rijden bij Red Bull

Ondanks zijn goede start van 2024 is het nog niet zeker of Sergio Pérez zijn stoeltje bij Red Bull na dit seizoen mag behouden. Tsunoda hoopt de keuze voor het Oostenrijkse team nog wat moeilijker te maken. 'Hopelijk overwegen zij me', zegt de RB-coureur. 'Ik doe mijn uiterste best en wil de beste performance laten zien, ook voor de andere teams. Ik wil mijn waarde als coureur laten zien. Ik wil laten zien dat ik een echte vechter ben', aldus Tsunoda, die zich ervan bewust is dat er kansen liggen op de rijdersmarkt. Ik heb geen idee wat ze willen, maar hopelijk nemen ze mij serieus in overweging', spreekt Tsunoda nogmaals zijn Red Bull-wens uit.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws