Piastri onzeker over kwalificatie op zaterdag: 'Het ligt in de handen van de coureurs' Formule 1
Formule 1

Piastri onzeker over kwalificatie op zaterdag: 'Het ligt in de handen van de coureurs'

Piastri onzeker over kwalificatie op zaterdag: 'Het ligt in de handen van de coureurs'

De eerste vrije training van McLaren-coureur Oscar Piastri was een wereld van verschil met zijn tweede vrije training. In de eerste sessie wist hij de tweede snelste tijd neer te zetten en was hij slechts 0.029 seconden langzamer dan Lewis Hamilton. In de tweede vrije training viel Piastri eigenlijk niet op en eindigde hij op een twaalfde plaats. Ondanks het teleurstellende resultaat in de tweede sessie, vertelt Piastri aan F1TV best tevreden te zijn met zijn prestaties.

Net als veel andere coureurs raakte Piastri op het smalle stratencircuit van Monaco ook enkele keren de muur. 'Waar ik de muur raakte is waarschijnlijk de slechtste plek om hem te raken in die chicane. Dus ik zal proberen dat niet nog een keer te doen', vertelt de Australiër. Tijdens de tweede vrije training meldden ook Tsunoda, Ocon, en Sargeant de muur te hebben geraakt.

Onzeker over de kwalificatie

In de tweede vrije training koos Piastri ervoor niet op de zachte band over te stappen. 'We hadden al een set zachte banden in VT1 gebruikt en je krijgt maar een beperkt aantal zachte banden voor het weekend. Dus we probeerden ons voor te bereiden op de kwalificatie morgen. We dachten ook dat het zou gaan regenen in VT2 dus wilden zo vroeg mogelijk op de zachte banden hebben gereden.' Wellicht had de zachte band voor een beter resultaat gezorgd in de tweede sessie, maar daar lijkt Piastri niet mee te zitten. 'Het was een redelijke dag. Ferrari zag er snel uit, Red Bull zag er goed uit, en Mercedes zag er sterker uit. Het is vooraan heel krap.'

Al met al is de Australiër tevreden over zijn optreden tijdens de eerste twee vrije trainingen. Over hoe de kwalificatie voor hem en zijn team zal verlopen durft hij alleen nog geen uitspraken te doen. 'Eerlijk gezegd zouden we eerste kunnen worden, maar ook achtste. Zelfs de Aston Martin zag er redelijk uit. Alonso zag er goed uit.' De teams zitten volgens Piastri dicht bij elkaar. 'Het is tussen iedereen vandaag heel, heel krap geweest. Dus iedereen zal morgen proberen om de auto's nog beter af te stellen en er een goede ronde uit te halen.'

Wat Piastri betreft belooft de kwalificatie in ieder geval een spektakel te worden. 'Het gaat leuk worden, omdat ik denk dat (de uitslag, red.) heel erg in de handen van de coureurs ligt. Het lijkt erop dat er veel snelle auto's zijn. Dus wie de beste ronde rijdt, komt waarschijnlijk op polepositie te staan.' Vorige week kwalificeerde Piastri zich nog als tweede en eindigde hij als vierde tijdens de race op het circuit van Emilia-Romagna.

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws