Robson vindt Russell niet minder dan Hamilton: 'Hij zal zich blijven verbeteren' Formule 1
Formule 1

Robson vindt Russell niet minder dan Hamilton: 'Hij zal zich blijven verbeteren'

Robson vindt Russell niet minder dan Hamilton: 'Hij zal zich blijven verbeteren'

Dave Robson, hoofd vehicle performance bij het team van Williams, ziet dat de kwaliteiten van George Russell niet te veel onder doen aan die van Lewis Hamilton. Aankomend seizoen zal de voormalig Williams-coureur naast de zevenvoudig wereldkampioen komen te rijden bij Mercedes. Robson ziet dat de jonge coureur voldoende talent heeft. Toch verwacht hij dat Russell nog veel zal moeten leren bij de Duitse renstal.

Drie jaar lang heeft Russell kunnen rijpen bij het team van Williams. Aankomend seizoen zal hij vooraan het veld meedoen en hoopt hij in de komende jaren wereldkampioen te worden. Daarmee zal hij de zoveelste Britse wereldkampioen van de Formule 1 worden. 'Ik denk dat zijn rijstijl een beetje tussen die van Jenson Button en Lewis Hamilton in zit', zegt Robson bij Motorsport.com. 'Het zal belangrijk zijn voor George om zich goed aan te passen. Hij rijdt al vrij instinctief, dus hij zal zich blijven verbeteren.'

Bij Mercedes zal Russell het gevecht aan moeten gaan met Hamilton. Robson denkt dat de protegé van Williams zijn huid duur zal verkopen. 'Qua stijl is George echt niet minder dan Hamilton of Button. Hij bezit enkele sleuteleigenschappen. Zijn werkethiek en de manier waarop hij een team samenbrengt, samen met zijn vaardigheden en zelfvertrouwen zijn ongelooflijk belangrijk. Hij heeft heel veel talent. Meer coureurs hebben dat, maar George haalt ook altijd het beste uit het team en neemt op cruciale momenten de juiste beslissingen.'

Russell zal meer druk voelen

Bij Williams kon Russell nooit echt meestrijden voor de podiumplekken. In 2021 tijdens de Grand Prix van Hongarije scoorde de Brit voor het eerst punten met het team. Op Spa-Francorchamps stond Russell op het podium nadat de race volledig werd verregend. Bij Mercedes zal hij vaker vooraan strijden. 'Daarin moet hij nog heel veel leren, want de dynamiek is vooraan heel erg anders. Voor de mannen vooraan zijn de weekenden heel anders dan voor de anderen', besluit Robson.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws