Ralf Schumacher merkt verband op: 'Ferrari lijdt nog steeds onder beslissingen van Marchionne' Formule 1
Formule 1

Ralf Schumacher merkt verband op: 'Ferrari lijdt nog steeds onder beslissingen van Marchionne'

Ralf Schumacher merkt verband op: 'Ferrari lijdt nog steeds onder beslissingen van Marchionne'

Ralf Schumacher is van mening dat Ferrari nu nog lijdt onder het teambeleid zoals het opgesteld was door Sergio Marchionne. Volgens Schumacher ligt het probleem namelijk niet bij de auto, maar bij de politieke beslissingen van vroeger, vertelt hij in een interview met Auto Bild. Hij doelt dan vooral op het idee van Marchionne om een volledig Italiaans team op te stellen, waarbij meer naar nationaliteit dan kwaliteit gekeken werd.

Marchionne was de president van Ferrari totdat hij in 2018 kwam te overlijden. Zijn visie voor de Italiaanse renstal was om het honderd procent Italiaans te hebben. Dit hield in dat er destijds alleen maar Italianen aangenomen werden. Zo werd er in principe niet gekeken naar de vaardigheden van het personeel, maar vooral naar de paspoorten. Volgens Schumacher heeft Ferrari nu nog altijd last van dit beleid.

Het kan namelijk niet alleen aan de auto liggen, is Schumacher van mening. 'Ze hebben goed werk geleverd als je kijkt naar het chassis en de motor, het probleem ligt vooral bij de betrouwbaarheid, maar ook bij de pitstops en afgelopen seizoen was ook veel te wijten aan de strategie en fouten van de coureurs', stelt de Duitser.

Schumacher: 'Tijdens de gloriejaren van Ferrari was ook niet iedereen Italiaans'

Volgens Schumacher was het idee achter de aanstelling van Vasseur dat hij het wel even kon oplossen, maar zo makkelijk gaat dat niet. 'Ik denk dat Ferrari nog steeds lijdt onder het idee dat er een volledig Italiaans team moest ontstaan', zegt Schumacher. 'Bijvoorbeeld bij Binotto, die had dan wel de kennis maar kwam te kort aan assertiviteit. Hij stond te dicht bij Ferrari om de juiste beslissingen te maken, maar afijn, nationaliteit is wat telt.'

Vergeleken met de gloriejaren van Ferrari, snapt Schumacher niet waarom er zo moeilijk gedaan wordt over buitenlanders binnen het team. 'Na 2000 deed Ferrari het hartstikke goed en toen stonden er vooral buitenlanders aan het roer', merkt Schumacher op. 'Denk aan Jean Todt maar ook aan Ross Brawn en Rory Byrne, die gaven de coureurs de vrijheid die ze nodig hadden.' Dit jaar zit het er niet meer in voor Ferrari, meent Schumacher. 'Ik had het wel graag gewild, wat spanning voor de wereldtitel, maar ik zie het niet meer gebeuren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws