'Red Bull bood Honda in Oostenrijk samenwerking met AlphaTauri aan voor 2026' Formule 1
Formule 1

'Red Bull bood Honda in Oostenrijk samenwerking met AlphaTauri aan voor 2026'

'Red Bull bood Honda in Oostenrijk samenwerking met AlphaTauri aan voor 2026'

Red Bull Racing zou Honda in het Grand Prix-weekend van Oostenrijk voorgesteld hebben om vanaf 2026 een samenwerking met AlphaTauri aan te gaan. Dat meldt het doorgaans uitstekend geïnformeerde Auto, Motor und Sport donderdagmiddag. Honda zou echter geen oren hebben naar het voorstel.

Honda en Red Bull gingen aan het eind van het 2021-seizoen theoretisch gezien uit elkaar. Red Bull - en AlphaTauri - rijdt wel nog steeds met de motoren van de Japanse autofabrikant, zij het onder de eigen vlag. Honda lijkt nu spijt te hebben van het besluit om de Formule 1 te verlaten, juist nu de voormalig motorleverancier zo veel succes boekt met Red Bull en Max Verstappen.

Vertegenwoordigers van het Japanse automerk waren tijdens het Grand Prix-weekend in Oostenrijk aanwezig op de Red Bull Ring. Daar werd volgens Auto, Motor und Sport gesproken over een hernieuwde samenwerking voor het 2026-seizoen, wanneer nieuwe motorreglementen van kracht zullen gaan. Red Bull gaat echter zo goed als zeker in zee met Porsche.

Red Bull biedt AlphaTauri-samenwerking aan, Honda wil alleen kampioensteam

Om die reden besloot Red Bull om Honda een aanbieding te doen omtrent een samenwerking met dochterteam AlphaTauri. De Japanners zouden het aanbod alleen niet zien zitten. Ze hebben liever dat ze terug kunnen keren bij Red Bull om voor titels te vechten, maar die deur is gesloten door de komst van Porsche. Red Bull zou er wel voor open staan om tot en met 2025 de naam van de motor weer aan Honda te geven, maar wel met de voorwaarde dat de prijs voor de levering ervan verlaagd wordt.

Registreer hier om mee te discussiëren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws