Red Bull-CEO laat in zeldzaam interview weinig heel van Wolff: 'Heeft met respect te maken' Formule 1
Formule 1

Red Bull-CEO laat in zeldzaam interview weinig heel van Wolff: 'Heeft met respect te maken'

Red Bull-CEO laat in zeldzaam interview weinig heel van Wolff: 'Heeft met respect te maken'

Red Bull-CEO Oliver Mintzlaff heeft in een interview gereageerd op de vele pogingen van Toto Wolff om Max Verstappen over te halen tot een overstap naar Mercedes. Mintzlaff vindt Wolff niet bepaald respectvol, en sneerde dan ook meerdere malen naar de Oostenrijker. De Duitse topman van Red Bull gaf verder aan dat hij geen enkele reden ziet waarom Verstappen bij zijn bedrijf zou willen vertrekken.

In 2021 hadden Wolff en Mercedes het nog stevig aan de stok met Red Bull Racing, en ook in de jaren daarna werd de confrontatie vanuit beide kampen regelmatig opgezocht. Sinds dit jaar is dat helemaal veranderd. Nadat Lewis Hamilton zijn vertrek aankondigde bij Mercedes, heeft Wolff een plekje vrij, en de Oostenrijker maakt er geen geheim van dat hij dolgraag Verstappen zou willen vastleggen. Daar spreekt de Mercedes-teambaas dan ook regelmatig over.

Eerder gaf Christian Horner al aan dat hij wel klaar was met het charme-offensief van Wolff, en Mintzlaff sluit zich nu bij de teambaas aan. 'Ik begrijp wel dat Toto Wolff en misschien ook andere teams onder druk staan nadat ze al jarenlang op achterstand staan', zo zit er een sneer verstopt in de 'begripvolle' reactie van Mintzlaff. 'Ik denk wel dat Wolff zich op zijn eigen uitdagingen moet richten. Daar heeft hij er meer dan genoeg van', laat de Red Bull-CEO optekenen in een interview met BILD. 'Het heeft ook iets met respect te maken. Als ik maar blijf praten over personeel van andere teams, zou dat niet goed zijn.'

Verstappen blijft gewoon bij Red Bull

Mintzlaff gaat desgevraagd wel nog in op de toekomst van Verstappen. 'Max heeft nog steeds een langdurig contract hier, en hij heeft er geen woord over gezegd dat hij dat contract niet zou willen uitdienen. Ik maak me geen enkele zorgen erover dat hij een transfer zou overwegen', maakt topman van Red Bull duidelijk.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

oliver mintzlaff helmut marko max verstappen
Mintzlaff in gesprek met Verstappen en Marko.

'De situatie moet gewoon weer wat rustiger worden. Dat is wat Max graag ziet, en wij willen dat zelf ook. Je hebt dat ook nodig, als je in de sport op de lange termijn succesvol wil zijn, of het nu voetbal of Formule 1 is', aldus de voormalige atleet, die eerder ook leiding gaf aan voetbalclub RB Leipzig.

Wat Mintzlaff betreft heeft Verstappen momenteel alles bij Red Bull wat zijn hartje begeert. 'Nee', geeft Mintzlaff aan als hem gevraagd wordt of hij redenen ziet waarom Verstappen zijn heil elders zou willen zoeken. 'Ik zie in ieder geval geen redenen. Max wil de snelste auto hebben, en die hebben wij. Max wil wereldkampioen worden, en bij ons heeft hij de beste kansen', zo somt de 48-jarige Duitser op.

Verstappen vormt in augustus alweer tien jaar onderdeel van Red Bull, en is inmiddels ook aan zijn tiende seizoen in de Formule 1 bezig. 'Max is een loyale jongen. Hij weet dat Christian Horner en Helmut Marko hun vertrouwen altijd in hem geplaatst hebben, en dat waardeert hij ook. Daarnaast is Red Bull ook een geweldig merk waarmee hij zich kan identificeren. Hij heeft dus veel redenen om te blijven, en geen reden om niet te blijven.'

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws