Red Bull overweegt Tsunoda niet: 'Hij doet nog steeds niet genoeg' Formule 1
Formule 1

Red Bull overweegt Tsunoda niet: 'Hij doet nog steeds niet genoeg'

Red Bull overweegt Tsunoda niet: 'Hij doet nog steeds niet genoeg'

Er gaan al weken verschillende namen rond voor het tweede Red Bull Racing-zitje: blijft Sergio Pérez, zetten ze Liam Lawson naast Max Verstappen of gaan ze misschien toch voor een Spanjaard? De naam van Yuki Tsunoda wordt maar weinig genoemd, ondanks dat de Japanner nu al een paar seizoenen voor het zusterteam van Red Bull rijdt. ‘Hij doet nog steeds niet genoeg’, schrijft Formule 1-journalist Edd Straw op The Race.

Tsunoda is nooit serieus overwogen als het gaat om een promotie naar Red Bull, maar na een sterke start van het 2024-seizoen is Straw van mening dat Red Bull dit wellicht toch moet doen. Tsunoda is al jaren deel van de Red Bull-familie en viel op tijdens de eerste races van dit seizoen. ‘Hij bereikte Q3 twee keer in drie kwalificaties in een auto, die net niet goed genoeg is voor de top tien, dankzij zijn eigen snelheid en het profiteren van zwakke momenten van de top vijf-teams.’ Bovendien verslaat de Japanner teamgenoot Daniel Ricciardo tot nu toe in vrijwel elke sessie.

Tsunoda deed goede zaken voor het team in Australië

Tsunoda wist tot zijn eigen frustratie geen punten te halen in Bahrein en Saoedi-Arabië. In Jeddah werd hij lang opgehouden en dwarsgezeten door Kevin Magnussen, waar de man van Visa Cash App RB niet blij mee was. In Australië wist hij echter een knappe zevende plek te halen, al hielp de penalty van Fernando Alonso hem wel een plekje te winnen. Zijn Australische teamgenoot gaf zelfs aan geschrokken te zijn van hoeveel Tsunoda uit de bolide wist te halen.

Ricciardo werd ondanks zijn tegenvallende resultaten toch vaker genoemd voor het stoeltje naast Max Verstappen, al lijkt zijn seizoenstart zijn kansen te doen verdwijnen. ‘Dat is dankzij zijn geschiedenis bij het team en het feit dat hij op dit punt in zijn carrière prima in de rol van nummer twee zou passen’, legt Straw uit. ‘Maar tot nu toe is zijn performance ver weg van waar het had moeten zijn.’ Tsunoda zou volgens de journalist een betere optie zijn met zijn late remmen en aanvallende stijl.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

yuki tsunoda visacashapprb australie

Tsunoda wil performance tonen aan Red Bull en andere teams

‘Hopelijk overwegen ze het’, zei Tsunoda zelf toen hij er in Australië naar gevraagd werd. ‘Ik doe zo veel als ik kan om de performance te laten zien, ook naar andere teams toe’, geeft hij aan. ‘Ik wil mijn waarde als coureur vergroten en laten zien dat ik kan vechten.’ De Japanner hoopt dat Red Bull die vechtlust op zal merken. ‘Ik weet niet hoe het zit met Red Bull, maar hopelijk zullen zij het echt overwegen.’ Vaak wordt gezegd dat het zwakke punt van Tsunoda zijn temperament is. Zelf weet hij ook dat er nog werk aan de winkel is op dat gebied. ‘Dat moet ik nog verbeteren, geeft de RB-coureur zelf aan. ‘Ik werk eraan en ik zal laten zien dat ik me verbeter.’ Hij lijkt in elk geval gemotiveerd zijn emoties onder controle te krijgen. ‘Ik heb er vertrouwen in dat ik dat kan bewijzen’, zegt de Japanner.

Tsunoda zal de komende tijd in elk geval zijn best blijven doen en zoals gezegd ook aan zijn temperament werken. ‘Het ligt aan Red Bull of ze me willen of niet’, begint hij. ‘Maar ik focus nu vooral op zelfcontrole, verder heb ik best veel vertrouwen’, vervolgt de Japanner. Volgens Straw kan het wel eens zijn dat het Red Bull gewoonweg te langzaam gaat. ‘Dit is de fout waardoor Red Bull niet naar hem kijkt’, denkt hij. ‘Daarom moet Tsunoda ervoor zorgen dat wat in Bahrein gebeurde een eenmalig incident is’, zegt de journalist, verwijzend naar het akkefietje tussen de Japanner en zijn RB-collega vlak na de race. ‘Als, en dit is een grote als, hij dat gedeelte onder controle kan krijgen, dan heeft Red Bull geen andere keuze dan hem serieus te nemen als kandidaat voor een promotie’, sluit Straw af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws