Red Bull ver verwijderd van oplossingen: 'We moeten eerst weten wat het probleem is' Formule 1
Formule 1

Red Bull ver verwijderd van oplossingen: 'We moeten eerst weten wat het probleem is'

Red Bull ver verwijderd van oplossingen: 'We moeten eerst weten wat het probleem is'

Christian Horner geeft toe dat Red Bull Racing nog niet weet waarom het team zo slecht presteert als er hobbels op kerbstones onder de RB20 liggen. Red Bull kende een zeer moeizaam weekend in Monaco, en pakte haar laagste score sinds de seizoensopener van 2022, ruim vijftig weekenden geleden. Het lijkt er echter op dat het nog even kan duren voordat Red Bull het lek boven heeft.

In Miami en Imola ging het ook al matig bij Red Bull, maar dat was uiteindelijk niet in de resultaten van Max Verstappen terug te zien. Zelfs de Limburger kon de tekorten van de RB20 echter niet meer maskeren in de straten van Monaco. De symptomen zijn duidelijk: de RB20 doet het niet goed op de hobbels en de kerbstones. 'Heel veel aandacht zal nu uitgaan naar waarom we deze problemen hebben met het rijgedrag van de auto', aldus de Brit bij Motorsport.com.

'Waarom heeft onze auto het zo lastig op de kerbstones?' vraagt Horner zich af. De teambaas heeft zelf blijkbaar nog geen antwoord op het vraagstuk waarom de problemen zich voordoen. Horner profiteert wel van de samenwerking met Visa Cash App RB in zijn zoektocht naar antwoorden. 'De auto van RB gebruikt dezelfde ophanging als wij afgelopen jaar gebruikten, en zij lijken niet dezelfde problemen te hebben. We moeten begrijpen of het te maken heeft met iets dat we later geïntroduceerd hebben.' Red Bull introduceerde dit seizoen in Japan en Imola upgrades, en de RB20 week al aan het begin van het seizoen flink af van de RB19.

Oplossing kan op zich laten wachten

Horner benadrukt dat zijn team nu geen overhaaste stappen moet ondernemen. 'Het draait er eerst om dat we weten wat het probleem is. Zodra dit het geval is, kan je gaan kijken naar een mogelijke oplossing', weet Horner. Een oplossing lijkt dus nog niet in de buurt te zijn, nu Red Bull het probleem nog probeert vast te stellen. Verstappen stipte al aan dat het probleem echter niet nieuw is, en de RB19 het ook vorig jaar niet goed deed op de hobbels. 'Dit zagen we afgelopen jaar ook in Singapore, dus we hebben hier nog een voorbeeld van gehad. We weten dat dit een onderdeel van de auto is waar we aan moeten werken', beaamt Horner.

Afhankelijk van hoe serieus de problemen van Red Bull zullen zijn in de komende weken, kan het kampioenschap zelfs nog spannend worden. 'Er zijn bepaalde lessen die we moeten meenemen uit dit weekend, en het is heel duidelijk dat we bepaalde problemen met de auto zullen moeten aanpakken', deelt Horner.

Canada volgende test

Enige haast is wel geboden voor Red Bull, want Canada is het volgende circuit: eveneens een circuit met veel hobbels, en waar kerbstones bepalend zijn. 'Ik geloof dat we het in het verleden goed deden op dit circuit. Ze hebben het circuit ook opnieuw geasfalteerd', zo wijst de 50-jarige erop dat hij hoopt dat het circuit niet al te hobbelig zal zijn. 'Ferrari en McLaren zijn echter sterk. We wisten altijd al dat er convergentie plaats zou vinden. Natuurlijk was dit een zwaar weekend, maar we leiden nog altijd beide kampioenschappen. We zullen uiteraard van dit weekend leren, en die kennis toepassen in het komende weekend.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws