Ricciardo na annulering Grand Prix: 'Vroeg aan Verstappen wat zijn plannen waren' Formule 1
Formule 1

Ricciardo na annulering Grand Prix: 'Vroeg aan Verstappen wat zijn plannen waren'

Ricciardo na annulering Grand Prix: 'Vroeg aan Verstappen wat zijn plannen waren'

Alle coureurs, auto's, teamleden en management van de tien Formule 1-teams waren in Melbourne aanwezig toen ter elfder ure alsnog een streep door de Grand Prix van Australië ging. Terugkijkend vind Renault-coureur en thuisrijder Daniel Ricciardo dat de Formule 1 onverantwoorde risico's heeft genomen.

Gaat het door of gaat het niet door? Die vraag hield Formule 1-fans en volgers, maar ook de coureurs bezig in aanloop naar de start van de eerste vrije training. Uiteindelijk werd een dik uur voor de start van de training duidelijk dat het evenement afgelast werd.

'Toen de Amerikaanse basketballcompetitie stil gelegd werd, wist ik ergens wel dat het een slecht idee was om met de Formule 1 in Melbourne te zijn', vertelt Ricciardo over het afgelasten van zijn thuisrace in een interview met het Australische The Age. 'We hebben serieus met vuur gespeeld om daar met z'n allen zo te zijn. Persoonlijk werd ik best een beetje paranoïde en ging alle interpersoonlijke contacten die ik gehad had na. Was er iemand die hoestte of griepverschijnselen had in Barcelona tijdens de testweken? Op een gegeven moment wordt je panisch voor de verspreiding van het coronavirus.'

De klap kwam op zondag

'Ik wilde zo snel mogelijk weg uit Melbourne en naar Perth gegaan', herbeleeft Ricciardo de gebeurtenissen. 'Ik heb Max Verstappen nog gebeld om te vragen wat zijn plannen nu waren. Op zondag realiseerde ik me dat ik eigenlijk in de auto had moeten zitten en de race zou moeten rijden. Toen kwam de klap pas.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws