Ricciardo wil niet op zijn lauweren rusten: 'Dat frustreert me' Formule 1
Formule 1

Ricciardo wil niet op zijn lauweren rusten: 'Dat frustreert me'

Ricciardo wil niet op zijn lauweren rusten: 'Dat frustreert me'

Daniel Ricciardo wil nog niet aan zijn toekomst in de Formule 1 denken. De Australiër focust zich naar eigen zeggen eerst op het wegwerken van het gat met teamgenoot Yuki Tsunoda voordat hij zich bezig houdt met de langere termijn-planning van zijn carrière. Ondanks een magere seizoenstart zijn ze bij Visa Cash App Racing Bulls tevreden over Ricciardo, die een goede kans maakt om zijn zitje voor volgend seizoen te behouden.

Nu Red Bull Racing heeft aangekondigd dat Sergio Pérez nog twee jaar langer de teamgenoot van Max Verstappen blijft, mogen Ricciardo en Tsunoda een promotie naar het moederteam officieel vergeten. Hun plaats blijft vooralsnog bij VCARB, zoals de Britten het team noemen. Daarbij beleeft Ricciardo geen al te beste seizoenstart. Tsunoda staat momenteel 7-1 voor in de kwalificaties ten opzichte van zijn Australische teamgenoot. In de races leidt de Japanner evenwel met 6-1.

Ondanks de moeite die Ricciardo heeft om zijn teamgenoot bij te houden, wil Racing Bulls-CEO Peter Bayer graag verder gaan met zijn huidige rijdersduo. Dat is een mooi compliment vindt Ricciardo, maar de 34-jarige ex-Red Bull-coureur wil nog even niet aan zijn toekomst denken. Hij heeft andere prioriteiten in deze fase van het kampioenschap. 'Het is leuk om te horen, maar ik heb er nog niet al te veel over nagedacht. Ik wil eerst consistent beter presteren', aldus 'Danny Ric' tegenover de internationale media.

Steun van het team

Ricciardo gaf eveneens aan dat hij er alles aan doet om de voorsprong van Tsunoda te verkleinen, maar geeft ook toe dat hij aan een frustrerende campagne bezig is. 'Ik ben uiteraard niet blij met mijn achterstand. Dat frustreert me. We proberen te vinden waar ik tijd kan winnen, maar er is altijd wel iets. Dit is tenslotte de Formule 1, het is nooit perfect.'

Toch houdt de ervaren Australiër er de moed in en is hij ervan overtuigd dat hij het tij kan doen keren, met dank aan het team. 'Iedereen blijft me steunen. Ze weten dat ik het kan, maar het is dit jaar gewoon een uitdaging om het elk weekend weer te doen. Daarom wil ik nu niet op mijn lauweren rusten, mezelf het comfortabel maken en bezig zijn met de toekomst. Ik wil het nu vooral beter doen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws