Ricciardo zit niet bij pakken neer: 'Twee races niet bepalend voor een carrière' Formule 1
Formule 1

Ricciardo zit niet bij pakken neer: 'Twee races niet bepalend voor een carrière'

Ricciardo zit niet bij pakken neer: 'Twee races niet bepalend voor een carrière'

Daniel Ricciardo staat momenteel voor de rest van het 2024-seizoen onder contract bij Visa Cash App RB, wat hem in feite leent van Red Bull Racing. Graag was de Australiër bij zijn comeback ook doorgestoten naar het hoofdteam, maar inmiddels geeft hij aan dat hij het niet erg vind om bij RB te blijven. ‘Zoals ik me nu voel, ja’, zegt Ricciardo in een interview met Speedcafe.

‘Ik geniet nu van het racen, het is niet meer zo gedreven door resultaat’, vertelt de man uit Perth. Toch blijft hij wel competitief ingesteld. ‘Natuurlijk wil ik hier niet zijn enkel om hier te zijn’, geeft hij aan. ‘Ik wil dat stoeltje verdienen.’ Ondanks dat hij geniet van het racen, mist hij de gevechten helemaal vooraan. ‘Is het leuker om te vechten vooraan het veld? Is het leuker om te vechten voor podiums en zeges? Absoluut’, moet hij ook eerlijk toegeven.

‘De waarheid is, als ik er en punt achter zet en over mezelf in de derde persoon spreek en vraag: waarom keerde Daniel Ricciardo vorig jaar na een paar maanden zonder racen weer terug?’, vraagt de Australiër zich hardop af. ‘Dan is dat omdat ik geloof dat ik weer op het podium kan staan en nog races kan winnen’, beantwoordt hij vervolgens zijn eigen vraag. ‘Uiteindelijk is dat het.’ Aan geloof ontbreek het de RB-coureur niet, al reflecteren de resultaten niet zijn motivatie. ‘Het geloof is er en zolang dat het geval is, denk ik dat ik hier blij ben’, geeft Ricciardo aan, waar hij dan wel aan toevoegt dat hij het liefst nog een keer op het podium zou staan voor hij voorgoed stopt.

Huidige rol erg fijn, maar prestaties kunnen beter

Ricciardo heeft al eerder aangegeven dat hij zijn huidige rol bij RB erg fijn vindt. Hij werkt nu nauwer samen met engineers en samen werken ze aan een nieuwe werkcultuur. Toch gaat dit niet zonder horten en stoten. De resultaten op de baan zijn van Ricciardo’s kant niet geweldig en er gaan geruchten dat hij nog voor de zomer gedumpt zou kunnen worden. Hoewel dit officieel wordt ontkent, realiseert de achtvoudig racewinnaar zich wel dat hij nu echt moet presteren.

‘Ik wil mensen trots maken en ik wil dat de mensen die mij steunen trots kunnen zijn op wat ik doe’, vertelt de Australiër. ‘Het is niet eens om iets te bewijzen. Ik wil mensen er gewoon aan herinneren dat twee races niet bepalend zijn voor een carrière’, vervolgt hij. ‘Ik spreek niet met een gebrek aan zelfvertrouwen. Ik wil aan mezelf tonen dat ik nog steeds consistent dingen kan neerzetten zoals wat ik vorig jaar in Mexico leverde', sluit Ricciardo af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws