Russell barst van zelfvertrouwen na kwalificatie: 'We zitten nu voor de Ferrari' Formule 1
Formule 1

Russell barst van zelfvertrouwen na kwalificatie: 'We zitten nu voor de Ferrari'

Russell barst van zelfvertrouwen na kwalificatie: 'We zitten nu voor de Ferrari'

George Russell wist zijn kunstje van Canada niet te herhalen, maar mag bijde Grand Prix van Oostenrijk vanaf de tweede startrij beginnen. De Brit had het tijdens zijn snelle ronde in Q3 wel lastig. 'Ik dacht dat het beter kon', geeft hij aan bij F1TV.

'Ik was er wel tevreden mee', zegt de Brit uiteindelijk over zijn snelste rondetijd. Toch reed hij die niet zonder enige hindernissen. 'Het was een uitdagende ronde, want er waren twee momenten dat ik wat stof zag ik de verte en toen ik de bocht uit kwam lag overal grind', legt hij uit. 'Verdorie, dit gaat me een halve of hele tiende kosten', dacht de coureur van Mercedes toen. 'Toen reed ik naar de laatste twee bochten, daar lag weer grind op de baan. Wat gebeurt er hier nou?' vraagt Russell zich hardop af.

Mercedes haalt Ferrari in

In de eerste instantie viel de Brit net buiten de top drie, maar toen Oscar Piastri's tijd werd afgepakt vanwege track limits, schoof hij een plekje naar voren. 'Toen ik over de streep kwam, was het eerst P4', weet de coureur van de Zilverpijlen zelf ook. 'Toen was ik wel wat gefrustreerd omdat ik dacht dat het beter kon. P3 lijkt me een heel eerlijk resultaat, een goed resultaat', moet hij toegeven. Over de performance van de bolide is hij dan ook best wel tevreden. 'We staan nu al drie races op rij in de top drie, vorige week was het Lewis', benadrukt hij.

Mercedes reed aan het begin van het seizoen in een niemandsland tussen de drie beste teams en het middenveld. Nu hebben ze de aansluiting weer gevonden en lijken ze het team uit Maranello zelfs af te kunnen troeven. 'We zitten nu al drie races op rij voor de Ferrari, op drie verschillende circuits', zegt Russell. 'Dat voorspelt veel goeds voor ons. Maar het zit allemaal zo dicht op elkaar', relativeert hij zijn uitspraak meteen weer. 'Vanochtend was het een halve tiende, we waren misschien een tiende sneller in de race', vervolgt de Brit. Toch is hij optimistisch met het oog op de race op zondag. 'Ik denk dat de veranderingen in de set-up die vanochtend doorvoerden onze race pace zullen helpen. Ik ben er blij mee', sluit Russell af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws