Wolff vindt uitspraken Horner 'een beetje dom': 'Jos zou als aanwinst niet slecht zijn!' Formule 1
Formule 1

Wolff vindt uitspraken Horner 'een beetje dom': 'Jos zou als aanwinst niet slecht zijn!'

Wolff vindt uitspraken Horner 'een beetje dom': 'Jos zou als aanwinst niet slecht zijn!'

Mercedes-teambaas Toto Wolff kreeg tijdens de persconferentie van de teambazen te horen van Christian Horner dat, als hij nog zocht naar een Verstappen, Jos Verstappen nog beschikbaar zou zijn. Op vrijdag in Oostenrijk barstte de bom tussen Horner en Verstappen senior, waardoor de gemoederen tussen beide partijen even hoog opliepen. Wolff keek toe hoe het eraan toeging.

Wolff steekt zijn interesse in Max Verstappen sinds het begin van het seizoen al niet onder stoelen of banken, en nu het af en toe dondert en bliksemt achter de schermen bij Red Bull Racing, doet Wolff er alles aan om zijn kansen te pakken. Onlangs liet de Oostenrijker nog weten dat de jacht op Verstappens handtekening absoluut nog niet voorbij was. Ook Mercedes Benz-CEO Ola Källenius gaf aan: Verstappen zou er goed uitzien in Mercedes-zilver. Verstappen zei zelf bij de persconferentie op donderdag dat hij niet van plan was om over te stappen, maar dat kan hij nog honderd keer zeggen, want zodra het iets minder gaat met Red Bull of er een kleine discussie is, slaat de geruchtenmolen op hol.

De discussies tussen Horner en Jos Verstappen waren ditmaal een hot topic in de paddock, waarbij Verstappen senior, geciteerd door De Telegraaf, zou hebben gezegd dat Horner er alles aan deed om hem weg te halen bij de showrun, de Legends Parade, die op zaterdag en zondag is gepland in Spielberg. Bij de persconferentie gaf de Britse teambaas aan dat, mocht Wolff nog interesse hebben in een Verstappen, Jos wel beschikbaar was. 'Christian roept maar wat', zegt Wolff tegenover Sky Sports Deutschland. De Oostenrijker vond de uitspraken van Horner 'een beetje dom'. 'En Jos zou als aanwinst niet slecht zijn', knipoogt Wolff.

Red Bull Ring is 'Red Bulls paradepaardje'

Wolff, Horner en Jos Verstappen kwamen vanzelfsprekend niet in Oostenrijk aan om ruzie te maken met elkaar, maar voor de race. Op vrijdag werd het Wolff al duidelijk dat het gat naar de Oostenrijkse renstal, en dan met name naar Verstappen, enorm is. 'We dachten: wat? We konden toch vooraan meedoen?' gaat Wolff verder bij ServusTV. 'Nu vind ik het niet zo erg dat we zo achter Piastri staan, maar 3,5 tienden naar Max is meer dan we dachten', laat de Mercedes-teambaas weten. 'Daar moeten we op zaterdag wel iets aan doen.'

Volgens Wolff is vooral het laatste gedeelte van de Red Bull Ring, een aantal snelle bochten die de bolides vervolgens weer het rechte stuk op leiden, funest. 'Die drie laatste bochten, daar zijn we tien kilometer per uur te langzaam, en dan krijg je dit verschil', legt Wolff uit. 'Ik hoop dat we iets geleerd hebben van de sessie en dat we verder naar voren kunnen komen in de kwalificatie voor zondag.' Hoe dan ook is Mercedes nog niet hopeloos als het gaat om punten in de sprintrace. 'Maar dit is Red Bulls paradepaardje. Hier is hun auto altijd al snel geweest, dus ik denk niet dat we veel kans maken. De teams liggen zo dicht bij elkaar, dan kan je schakelen tussen P2 en P6.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws