F1 Live 16:00u | Kwalificatie Grand Prix van Oostenrijk 2024 Formule 1
Formule 1

F1 Live 16:00u | Kwalificatie Grand Prix van Oostenrijk 2024

F1 Live 16:00u | Kwalificatie Grand Prix van Oostenrijk 2024

Max Verstappen is zijn weekend in Oostenrijk goed begonnen na een kleine tegenslag in de eerste vrije training. De drievoudig wereldkampioen pakte de poleposition voor de sprintrace en wist die pole ook te verzilveren. De McLaren-coureurs maakten het hem niet makkelijk, dus hij moest er zeker wel voor gaan zitten. Hij trakteerde het publiek op een mooi gevecht met Lando Norris en dat lijkt de optimale voorbereiding voor de kwalificatie te zijn.

Nu alles wat met het sprint-gedeelte van het weekend te maken heeft al achter de rug is, staat de kwalificatie op de planning. Om 16:00u gaan de coureurs opnieuw bezig om de eerste startplek te bemachtigen, ditmaal voor de Grand Prix op zondag. In de sprintkwalificatie bewees McLaren opnieuw dat ze snel is, en wisten ze Verstappen onder druk te zetten. De Nederlander gaf echter geen krimp, want hij pakte gewoon de poleposition.

Tijdens de sprintrace kon Norris al vanaf de start aanhaken en zette hij vroeg in de race een inhaalactie in, maar die werd afgeweerd door Verstappen. Daardoor kon Oscar Piastri achter de twee heren dichterbij komen, en ook ervan profiteren toen Verstappen en Norris het met elkaar uitvochten op de baan. De Brit ging heel even aan de leiding, maar Verstappen wist hem snel terug te pakken. Toen bemachtigde Piastri de tweede plek. Zo bleef het tot het einde van de sprintrace.

Komt Ferrari als het duveltje uit het doosje?

Vroeg op zaterdagmiddag werd het duidelijk dat Ferrari ditmaal het vierde team is. Mercedes kon McLaren redelijk bijbenen, maar ook dat ging niet vlekkeloos. George Russell was na afloop redelijk positief, maar Lewis Hamilton gaf aan dat hij het niet naar zijn zin had en de pace nergens was. Dan kan hij Carlos Sainz en Charles Leclerc de hand schudden, zij waren ook niet te spreken over de pace van hun bolides.

Ferrari kwam goed weg bij de start, maar konden de druk niet op de Mercedes-coureurs blijven zetten. Leclerc haalde Sergio Pérez in, maar kwam niet verder dan P7. De kwalificatie zal om 16:00u van start gaan en een klein uurtje later weten we wie de race op zondag vanaf P1 mag aanvangen.

F1 Live 16:00u | Kwalificatie Grand Prix van Oostenrijk 2024

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws