Verstappen verklaart dominant optreden: 'We hebben een paar dingen aangepast' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen verklaart dominant optreden: 'We hebben een paar dingen aangepast'

Verstappen verklaart dominant optreden: 'We hebben een paar dingen aangepast'

Max Verstappen heeft zijn veertigste poleposition op zak, na een ijzersterke kwalificatie op de Red Bull Ring. Daarmee hoeft de Nederlander alleen nog Lewis Hamilton, Michael Schumacher, Ayrton Senna, en Sebastian Vettel voor zich te dulden. Na de spanning in de sprintkwalificatie was Verstappen een klasse apart in de kwalificatie voor de Grand Prix zelf. Verstappen gaf bij Viaplay tekst en uitleg.

Verstappen heerste in Q2 en Q3, terwijl hij Q1 al overleefde op gebruikte banden. 'De kwalificatie ging heel goed', was dan ook een eerste logische conclusie in gesprek met Chiel van Koldenhoven. 'We hadden een goede balans in de auto, dus dan kun je ook elke bocht goed aanvallen, dus dat voelde een stuk beter aan.' In 2024 mogen de coureurs de afstelling na de sprintrace aanpassen, en dat deed Verstappen eerder dit jaar in China dan ook al met veel succes, en nu dus opnieuw. 'We hebben een paar dingen aangepast', bevestigt de 26-jarige.

Incident wordt onderzocht

'Ik vond dat het in de sprintrace niet helemaal lekker liep', aldus de kritische kampioen, die de race wel met vier seconden voorsprong afsloot. 'Het is nu ook een stuk warmer, dus dan moet je wat dingen aanpassen, en dat hebben we dan ook gedaan.' Met die aanpassingen is Verstappen dus duidelijk tevreden. 'We hebben dus goed werk verricht, en het loopt hier wat makkelijker. We hebben de balans toch wat beter voor elkaar.'

Verstappen moet zich wel nog even melden bij de wedstrijdleiding. Waarom? Dat is ook voor Verstappen een raadsel. 'Toen ik de pitstraat uitreed?' vraagt Verstappen. 'Ik heb geen idee. Iedereen doet daar hetzelfde. Iedereen reed heel langzaam de pits uit daar', zegt de Limburger, die de focus verlegt naar de zondag. 'Het zal hopelijk iets beter gaan, maar dat is altijd een vraag. De balans was nu wel beter, dus hopelijk is dat in de long runs dan ook zo, maar dat zien we in de race vanzelf.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws