Russell: 'Toen ik door Copse heen kwam, zag ik Verstappen niet eens in de bandenstapels' Formule 1
Formule 1

Russell: 'Toen ik door Copse heen kwam, zag ik Verstappen niet eens in de bandenstapels'

Russell: 'Toen ik door Copse heen kwam, zag ik Verstappen niet eens in de bandenstapels'

George Russell zat tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië zó in zijn eigen race dat hij de crash van Max Verstappen niet eens meekreeg. Auto, Motor und Sport sprak de Williams-coureur na afloop van de Hongaarse wedstrijd en vroegen hem om terug te blikken op zijn eerste seizoenshelft voor zijn huidige werkgever. Hij scoorde voor het eerst in 2,5 jaar punten voor Williams, en denkt dat in Zandvoort of Monza misschien nog eens te kunnen doen.

'Als je je eigen race rijdt, weet je vaak niet eens wat er om je heen gebeurt', meldt Russell bij het Duitse medium als hem gevraagd wordt naar de crash tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Hij bestempelt in het interview het ongeluk als race-incident. 'Toen ik door Copse heen kwam, zag ik Verstappen niet eens in de bandenstapels. Ik wist bijvoorbeeld ook niet dat Sebastian Vettel eerder in die ronde al gespind was.'

Over zijn ervaring met de spin van de Duitse wereldkampioen weidt hij iets verder uit: 'Ik reed hem voorbij, zag de gele vlag en zag een stofwolk. Toen ik daarna checkte wat er gebeurd was, merkte ik dat het Vettel was die drie posities voor mij gespind was. Best interessant hoe je sommige dingen misloopt omdat je zo gefocust bent op je eigen werk.' De concentratie ligt dus niet bij wat er naast het asfalt gebeurt, maar erop, vindt Russell.

Russell scoort voor Williams

Het 2021-seizoen is het derde seizoen voor Russell bij Williams, maar het eerste seizoen waarin hij punten heeft weten te scoren. Op de Hungaroring behaalde hij na een chaotische startfase een puntenfinish, evenals teamgenoot Nicholas Latifi. Trots en met tranen in de ogen verscheen de jonge Brit na afloop voor de Hongaarse cameraploeg. Het deed hem duidelijk veel dat hij met zijn Britse werkgever eindelijk punten binnengehaald heeft na twee loodzware jaren.

Ziet hij verder in 2021 nog mogelijkheden om enkele punten op te tellen bij zijn huidige hoeveelheid? 'Misschien in Zandvoort omdat dat een nieuw circuit is', verwacht Russell. 'Het zal voor elke coureur dan ook een nieuwe ervaring zijn. Monza zou ons wellicht ook goedgezind kunnen zijn. Tot onze verbazing waren we daar de afgelopen twee jaar snel.'

'Dit jaar hebben we een efficiëntere auto dan in de vorige edities, daarom kan dat een mogelijkheid voor ons vormen om punten te scoren. Aan de andere kant waren we snel op Silverstone, wat op papier een van onze slechtste circuits had moeten zijn', concludeert de Mercedes-junior. De Williams heeft inmiddels dusdanig veel snelheid gevonden dat op elk circuit met een beetje geluk een puntenfinish tot de mogelijkheden behoort.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws