Russell verklaart felle uitbarsting: 'Ik zag hem opeens vlak voor me' Formule 1
Formule 1

Russell verklaart felle uitbarsting: 'Ik zag hem opeens vlak voor me'

Russell verklaart felle uitbarsting: 'Ik zag hem opeens vlak voor me'

Tijdens Q3 van de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje was te horen dat George Russell boos was op zijn teamgenoot, die hem in de weg had gereden. Volgens Russell zelf was zijn uitbarsting gewoon een momentopname en niets meer dan dat. ‘Het heeft geen groot verschil gemaakt’, wordt de Brit geciteerd door Formel1.de.

Voor de laatste run van Russell was het bericht over de boordradio te horen. ‘Wat de **** was Lewis daar aan het doen, die ronde voorbereiden?’, vroeg de coureur aan zijn engineer, die hem vertelde dat ze er na de kwalificatie wel over zouden spreken. Op het moment van het incident bereidde Hamilton zich voor op één van zijn laatste snelle rondes. Hij lag voor Russell op de baan en de jongste van de twee Mercedes-coureurs zag in zijn spiegels Esteban Ocon naderen. Russell maakte er dus direct melding van.

Hamilton remde in de laatste sector af om de Alpine voorbij te kunnen laten, maar hierdoor moest Russell ook flink op de rem trappen. Bovendien moest hij door het incident ook Carlos Sainz in zijn Ferrari voorbij laten gaan. Zijn laatste bocht was daardoor niet ideaal meer. Hamilton bleek echter geen waarschuwing door te hebben gekregen dat hij zijn teamgenoot zou hinderen door te remmen. ‘Zeg tegen Lewis dat hij zijn tempo moet behouden’, zei Russell nog tevergeefs.

Boze boordradio was enkel een momentopname

Na de kwalificatie relativeerde de man die in Canada nog op poleposition stond zijn radiobericht. ‘Ik keek in mijn spiegels om Ocon niet in de weg te rijden. Toen ik daarna voor me keek, zag ik Lewis opeens vlak voor me’, geeft hij zijn versie van de gebeurtenissen. ‘In het heetst van de strijd erger je je daar wel aan. Maar het heef geen groot verschil gemaakt’, aldus de coureur die naast Hamilton op de tweede startrij zal staan voor de Grand Prix.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws