Rutte: 'Ik hoop dat Zandvoort meeluistert, want dat mag niet' Formule 1
Formule 1

Rutte: 'Ik hoop dat Zandvoort meeluistert, want dat mag niet'

Rutte: 'Ik hoop dat Zandvoort meeluistert, want dat mag niet'

Over iets meer dan twee weken staat de Grand Prix van Nederland gepland, maar er heerst nog onduidelijkheid over wat nou precies wel en niet mag op Circuit Zandvoort. Mark Rutte kreeg van GroenLinks enkele vragen over hoe het evenement in zijn werking zou treden, en benadrukt dat het niet de bedoeling is dat er met een drankje rondgelopen wordt in de paddock. Hoe invulling gegeven wordt aan de hospitality- en VIP-tickets blijft daardoor tot op heden onduidelijk.

Volgens RTL Nieuws werd demissionair premier Rutte in een recent coronadebat gevraagd naar de gedragsregels gedurende het race-evenement in Zandvoort. Zo zouden er op het circuit duizenden mensen door elkaar kunnen lopen, iets dat volgens de coronavirus-richtlijnen van de Nederlandse regering niet de bedoeling is. 'Dat kan alleen als het geplaceerd is, dus dit zou niet kunnen', reageerde Rutte.

'Ik hoop dat Zandvoort meeluistert, want dat mag niet. Ik heb het niet eerder gehoord', voegt hij daaraan toe. Het is dus een probleem dat eerder niet aan de kaak gesteld is in aanloop naar de Dutch GP. Toeschouwers hebben zitplaatsen toegewezen gekregen en er wordt geacht dat de toeschouwers op deze plaatsen blijven zitten. Rondlopen met een pilsje lijkt er dus niet in te zitten.

Circuit Zandvoort verzekert tweede kamer van verloop

Later in het debat gaf Rutte bovendien aan dat Circuit Zandvoort bevestigd heeft dat ze kunnen voldoen aan de regels die de overheid stelt aan evenementen. Een vaste zitplaats is hierbij een vereiste. Over de eventueel misgelopen inkomsten aan voedsel en drank meldt de VVD-leider het volgende: 'Daar lijden ze verlies op of niet. Dat is hun probleem, zij laten het doorgaan, maar wel binnen de randvoorwaarden.'

'Als de bedoeling is dat ze gezellig met een glas champagne of witte wijn gaan rondbanjeren, mag dat niet. Dat is gewoon in strijd met de regels', concludeert hij. RTL Nieuws heeft gevraagd om een reactie van de Dutch GP, maar tot op heden is niet duidelijk hoe men van plan is dit probleem, dat met name bestaat bij de hospitality- en VIP-tickets, aan te pakken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws