Sainz bestudeert Red Bull-bandendegradatie aandachtig: 'Ze kunnen die softs veel langer in leven houden' Formule 1
Formule 1

Sainz bestudeert Red Bull-bandendegradatie aandachtig: 'Ze kunnen die softs veel langer in leven houden'

Sainz bestudeert Red Bull-bandendegradatie aandachtig: 'Ze kunnen die softs veel langer in leven houden'

Carlos Sainz zag de voorsprong van Red Bull Racing in Bahrein en denkt dat het interessant is hoe ze de C3-band wat langer in leven kunnen houden dan de concurrentie. Naar het idee van de Spanjaard raken de softs veel minder snel oververhit onder de Red Bull-bolide. Dat kan een reden zijn waarom de auto juist op de racedag beter presteert dan tijdens de kwalificatie.

Sainz maakte het podium compleet door een indrukwekkende race naar P3 te rijden. Teamgenoot Charles Leclerc kampte vroeg in de race met een aantal problemen, waaronder met de remmen. De Spanjaard had daar zelf ook last van, maar wist het uiteindelijk wel voor elkaar te krijgen om de derde plek te bemachtigen. Hij reed achter Sergio Pérez, maar kon hem niet inhalen. 'Ik denk dat het voordeel van Red Bull in Bahrein is wat je vandaag heel, heel duidelijk hebt gezien', zegt Sainz in de FIA-persconferentie. 'Ik denk dat het interessant is hoe ze de C3-band iets langer in leven kunnen houden dan de rest, hoe ze neigen minder snel oververhit te raken.'

Sainz heeft de achterkant van de RB20 een lange tijd kunnen bestuderen, en het viel hem dus op hoe makkelijk Red Bull het had op de rode band. 'Misschien is dat ook wat de auto niet zo competitief maakt in de kwalificatie en zo goed in de race op een circuit zoals Bahrein', gaat de Madrileen verder. 'Het was geen eenvoudige race, maar ja, ik heb er erg van genoten. Ik had een goede race pace en het voelde echt goed om als derde te eindigen.' De 29-jarige deed nog een poging om Pérez aan te vallen, maar dat ging niet. 'Misschien als ik binnen een seconde erachter had gezeten, maar twee of drie seconden is te veel. Ik kon nooit echt de uitdaging aangaan met Checo.'

'We hebben al een goede stap gezet'

Sainz verwacht hoe dan ook dat Red Bull beter zal blijven in de race, net zoals vorig jaar. 'Kijk maar naar de laatste acht races tussen Charles en mij. We slaagden erin om enkele polepositions te behalen, maar dan was Max in de race enorm aan het wegrijden en Checo kon ons altijd inhalen', benadrukt Sainz. 'Het is nu aan ons om aan het werk te gaan en deze auto te gaan ontwikkelen om het gat in de race te dichten.' Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur is in ieder geval ambitieus, de Fransman liet eerder al weten dat hij hoopt dit jaar nog met Red Bull te vechten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws