Sainz blij met kwalificatie van teamgenoot: 'Het is goed voor Ferrari om op pole te starten in Monza' Formule 1
Formule 1

Sainz blij met kwalificatie van teamgenoot: 'Het is goed voor Ferrari om op pole te starten in Monza'

Sainz blij met kwalificatie van teamgenoot: 'Het is goed voor Ferrari om op pole te starten in Monza'

Terwijl Ferrari-rijder Carlos Sainz zelf start vanaf P18, is hij blij voor zijn teamgenoot Charles Leclerc die vanaf de eerste stek mag starten bij de race. Zelf kwalificeerde hij derde, waar hij niet helemaal tevreden mee kon zijn, maar hij zag wel het grote belang van de poleposition van Leclerc voor Ferrari en de fans die voor hun thuisteam naar Monza kwamen. Volgens de Spanjaard hebben ze een goede pace laten zien.

Tot nu toe lijkt het dat Ferrari hun draai weer heeft gevonden. Na een goede vrijdag zit het team uit Maranello er ook op de zaterdag prima bij. Na de derde vrije training leek Max Verstappen nog de overhand te hebben, maar Ferrari wist toch iets extra's uit de auto te halen voor de poleronde van Leclerc. 'Het was een goede kwalificatie sessie vanaf het begin', trapt de Madrileen af bij Sky Sports. 'We hebben sterke rondes neergezet in Q1 en Q2. Toen bij de laatste pogingen ging het ook goed, maar mijn laatste run was niet de beste', zegt Sainz.

'Mijn positie op de baan was niet optimaal achter Pierre Gasly, want hij reed erg snelle rondes en we konden geen tow krijgen', legt de Spanjaard uit. 'Het is goed voor Ferrari om vanaf pole te starten hier op Monza, dus gefeliciteerd aan Charles en het hele team.' Toch denkt Sainz dat hij ook die pole had kunnen behalen. 'Waarschijnlijk had ik kans op pole gehad. Als je naar het verschil met Charles kijkt, hij reed goede rondes. Hij ging op de limiet met de auto en wist waar dat kon, maar ik deed een 22.4 zonder een tow', voegt de Ferrari-rijder toe bij Viaplay.

'We kunnen blij zijn met wat we hebben laten zien vandaag en ik denk dat het een goed beeld geeft van het harde werk dat in Maranello is verricht. Ik hoop dat we dat morgen weer kunnen laten zien, en natuurlijk ga ik maximaal pushen om zoveel mogelijk plekken goed te maken', zegt Sainz. De Spanjaard moet vanwege een motorwissel bijna achteraan starten, maar hij is absoluut niet de enige. Na de kwalificatie werd het een behoorlijke puzzel om duidelijk in beeld te krijgen wie vanaf welke plek start. Wat wel duidelijk is, is dat Leclerc vanaf pole vertrekt, en Sainz vanaf P18.

Sainz: 'Toch wel jammer om hier in Monza achteraan te starten'

De motorwissel zal de Scuderia net als Red Bull Racing met voorbedachten rade in Monza gedaan zijn, omdat de eerstvolgende goede mogelijkheid in Amerika zou zijn. Dat betekent niet dat Sainz het niet erg vindt. 'Het is toch wel jammer om hier in Monza achteraan te starten met de tifosi. We hadden met beide auto's vooraan kunnen staan, dus dat is wel echt zonde. Maar ik blijf positief door niet te veel daaraan te denken. Ik voel mij goed dit weekend en we waren sterk in de kwalificatie, daar denk ik aan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws