Mekies na kwalificatie op Monza: 'We hebben iets terug kunnen geven na moeilijke momenten' Formule 1
Formule 1

Mekies na kwalificatie op Monza: 'We hebben iets terug kunnen geven na moeilijke momenten'

Mekies na kwalificatie op Monza: 'We hebben iets terug kunnen geven na moeilijke momenten'

Met Charles Leclerc op poleposition is Ferrari-race directeur Laurent Mekies blij dat ze iets hebben kunnen terug geven aan de tifosi na de moeilijke momenten en bepaalde beslissingen. Hij benoemt de support van hun fans op Monza een van de hoogtepunten van het weekend. Het team uit Maranello ervaart het niet als druk, maar als een drijfveer om optimaal te concentreren dat kleine beetje extra uit de auto te persen. Daarmee hopen ze op een overwinning dit weekend.

Na de lastige weekenden die de Scuderia kende voor de zomerstop en na de zomerstop, lijkt het eindelijk een keer de positieve kant voor hen op te vallen. Tijdens de trainingen op de vrijdag van het raceweekend zat Ferrari er al goed bij, en dat bewezen ze tijdens de kwalificatie opnieuw. Leclerc zal bij de race vanaf de eerste stek vertrekken. 'Het is een geweldig gevoel, want je weet hoe speciaal het is met de fans en hoe speciaal het is als Ferrari', begint Mekies bij Sky Sports. 'Het is niet alleen de snelheid. We hebben iets terug kunnen geven na moeilijke momenten', vervolgt de Fransman. 'Je voelt de support van de mensen.'

De Ferrari-tifosi zijn het team trouw gebleven, zo bleek uit de opkomst van de fans en de tribunes die zich vulden met rood. Dat legt een extra druk op de Scuderia, maar daar gaan ze goed mee om. 'De support is fantastisch, vooral omdat we niet de beste racepace hebben gehad bij de afgelopen drie races. Max en Red Bull hebben het betere werk geleverd. Het is de eerste keer in best wel wat weken dat er qua snelheid weer bij zitten', vertelt de Ferrari-race directeur. Carlos Sainz heeft een gridpenalty vanwege een motorwissel, maar er wordt nog wel verwacht dat hij de top zes kan halen. 'Helaas hebben we een aantal keren vanaf achteraan moeten starten', gaat Mekies verder.

'Dan kunnen we niet met twee man tegen Red Bull vechten, maar waarschijnlijk is de top zes het beste doel dat we hebben voor Carlos. Het lijkt erop dat we een weg hebben gevonden uit de set-up van Spa en dat we er goed bij zitten.' Op hun thuiscircuit wil Ferrari graag een mooi resultaat leveren. 'Dat legt altijd extra druk erop, maar dat zetten we om in optimale concentratie om die extra honderdsten uit de auto te persen voor morgen. Er zijn altijd extra dingen die we kunnen doen, daar laten we onze energie naar toe vloeien.'

Mekies verwacht Mercedes dichterbij

Ondanks Mercedes niet de optimale racepace liet zien tijdens de trainingen, en ook niet super goed mee konden komen bij de kwalificatie, verwacht Mekies wel dat Mercedes bij de race competitie zal vormen. 'Mercedes is er altijd in de race', zegt de Fransman. 'We verwachten dat ze morgen dichterbij ons zitten. Voor ons gaat het om verbeteren. We hebben een groep aan zeer getalenteerde mensen en we willen hun talent laten zien. Als we een rij aan goede resultaten bijeen kunnen rijgen, dan krijgen we goede races en dan vinden we goede weekenden, en dat is wat we nodig hebben', aldus Mekies.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws