De Vries spreekt van solide vrijdag: 'Voelde me steeds comfortabeler op het circuit' Formule 1
Formule 1

De Vries spreekt van solide vrijdag: 'Voelde me steeds comfortabeler op het circuit'

De Vries spreekt van solide vrijdag: 'Voelde me steeds comfortabeler op het circuit'

De prestaties van Nyck de Vries vielen tot dusver behoorlijk tegen, maar de AlphaTauri-coureur kwam vrijdag uitstekend uit de startblokken in de straten van Monaco. De Nederlander hoefde slechts 0,022 toegeven op zijn teamgenoot Yuki Tsunoda en hij sloot de openingsdag van het raceweekend in het prinsdom als zeventiende af. De Vries spreekt van een solide start van het weekend.

Er werd de afgelopen weken regelmatig kritiek geuit op de prestaties van De Vries. Er werd zelfs gesuggereerd dat zijn plekje bij AlphaTauri op de tocht stond, maar Helmut Marko weersprak deze geruchten eerder deze maand. Wel drukte de Red Bull-adviseur de Nederlander op het hart dat hij snel verbetering moet laten zien. De Vries lijkt de woorden van Marko goed in zijn oren te hebben geknoopt, want hij liet zich vrijdag van zijn beste kant zien in de straten van Monaco.

De 28-jarige reed na twee trainingen vrijwel dezelfde tijd als teamgenoot Tsunoda en dat geeft de burger moed. 'Ik denk dat het een redelijk solide vrijdag was', vertelt De Vries na afloop van de tweede training aan onder meer Motorsport.com. 'We hebben gedurende zowel de eerste als de tweede training progressie geboekt en stap voor stap performance gevonden. Ik voelde me op het circuit steeds comfortabeler in de auto. We zullen nog wat meer moeten vinden en ik ben nog niet helemaal tevreden over de balans, maar al met al was het een prima vrijdag.'

Langzame opbouw sleutel tot succes

In de openingsfase van de trainingen leek De Vries opnieuw veel toe te moeten geven op Tsunoda, maar de debutant koos ervoor om het weekend rustig op te bouwen. Dat is vaak de sleutel tot succes. 'Op elk stratencircuit is dat het geval, maar hier nog meer, doordat de baan zo enorm evolueert. Bovendien hebben we drie vrije trainingen, waardoor het ook niet nodig is om gelijk volle bak te gaan, zoals tijdens een sprintweekend. Het is dus zaak om het tempo beetje bij beetje op te voeren, elke ronde en elke run', aldus De Vries. 'Het zal zaterdag aankomen op het hebben van een vlekkeloze Q1, maar dat zal een uitdaging worden met twintig coureurs op de baan die allemaal een snelle ronde willen rijden.'

Bookmakers zijn niet overtuigd van zege Verstappen in Monaco... Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws