Sainz te spreken over eerste dag in Monza: 'We zijn competitiever dan verwacht' Formule 1
Formule 1

Sainz te spreken over eerste dag in Monza: 'We zijn competitiever dan verwacht'

Sainz te spreken over eerste dag in Monza: 'We zijn competitiever dan verwacht'

Ferrari-coureur Carlos Sainz, die de vrijdag als snelste coureur af kon sluiten, was wel tevreden over wat de Scuderia op hun thuiscircuit heeft neergezet. Ze hadden namelijk niet verwacht dat de auto goed mee zou kunnen komen met de tijden van teams als Red Bull Racing en Mercedes, maar vandaag bleek het tegenovergestelde. Ferrari was snel in beide sessies, al waren ze in de longruns langzamer dan Red Bull.

Na twee teleurstellende weekends in België en in Nederland ging Ferrari niet met een al te goed gevoel naar Italië. Dit weekend is extra speciaal, aangezien ze voor hun thuispubliek rijden, en daar willen ze het liefst een overwinning voor scoren. Net als Spa heeft Monza weinig downforce en gaat het vooral om de kracht van de auto, waardoor ze niet hadden gedacht dat de auto competitief zou zijn vandaag. 'Het was een positieve dag', begint Sainz bij de officiele website van Formule 1. 'We hadden dit resultaat vandaag niet verwacht, maar de auto voelde veel beter aan.'

Het voorgaande weekend was Ferrari zoekende naar balans en een goede strategie. Het eerste gedeelte lijkt nu goed te zitten. 'De rondetijden kwamen wel makkelijk, dus dat was een aangename verrassing. Dat betekent niet dat we de snelsten zijn, ik denk dat namelijk totaal niet, vooral als je kijkt naar de longruns. Maar we zijn absoluut dichterbij dan verwacht', vertelt de Spanjaard. Met de longruns is het duidelijk dat Max Verstappen de snellere auto heeft. Mercedes was in de tweede training geen competitie voor Ferrari, al is het afwachten of de Duitse renstal zich herstelt voor zondag.

Ook Sainz incasseert penalty voor motorwissel.

Dit weekend zal de Madrileen een pitstop incasseren vanwege een motorwissel. Ook wordt de CE (Control Electronics) vervangen. Red Bull liet weten dat Verstappen ook een motoronderdeel vervangen krijgt, hierdoor krijgt hij een straf van vijf plekken. Daarnaast wisselt Lewis Hamilton zijn motor, hij zal achteraan starten. Sainz moet zondag dus van ver komen. Met de auto die ze nu hebben, lijkt het erop dat er heel wat mogelijk is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws