Wolff ziet veranderingen aan afstelling W13 averechts werken voor Mercedes Formule 1
Formule 1

Wolff ziet veranderingen aan afstelling W13 averechts werken voor Mercedes

Wolff ziet veranderingen aan afstelling W13 averechts werken voor Mercedes

Toto Wolff weet waar het fout is gegaan voor Mercedes tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami. De teambaas van de Duitse renstal wijt de terugval in prestaties aan het averechts werken van het optimaliseren van de afstelling tijdens de derde vrije training.

Door de wijzigingen aan de afstellingen van Lewis Hamilton en George Russell verdween het goede tempo van het duo. 'Vrijdag hebben we daadwerkelijk een glimp opgevangen van de snelheid die in de auto zit als we het in het juiste werkvenster krijgen', zegt Wolff tegen Motorsport-Magazin.com, die de snelheid van zijn team op zaterdag zag verdwijnen. Hamilton start zondag als zesde, terwijl Russell van P12 moet komen.

De Oostenrijker vertelt ook dat de veranderingen ervoor zorgden dat porpoising weer een probleem werd bij Mercedes. Op de vrijdag leek de W13 er namelijk weinig last van te hebben, maar op zaterdag bleek het weer een probleem. Wolff vertelt hoe en wat er mis ging met de afstelling: 'Het liep uit de hand toen we probeerden het downforce-niveau voor de derde vrije training te optimaliseren.'

Wolff zag lage downforce-afstelling werken bij Mercedes op vrijdag

Wolff denkt dat een lage downforce-afstelling bijdroeg aan het oplossen van het gestuiter van de W13: 'Het leek vrijdag dat de afstelling met weinig downforce werkte en hielp bij het stuiteren. Natuurlijk heeft de baan grip erbij gekregen en het was ook wat winderiger vandaag. Het lijkt er alleen op dat het stuiteren daardoor niet is verholpen', besluit de teambaas van Mercedes.

Wedden dat Verstappen de GP van Miami wint? Ontvang 2,5 keer je inzet! Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws