Verstappen wint met gemak de eerste sprint van 2024: 'Ik moest gewoon kalm blijven' Formule 1
Formule 1

Verstappen wint met gemak de eerste sprint van 2024: 'Ik moest gewoon kalm blijven'

Verstappen wint met gemak de eerste sprint van 2024: 'Ik moest gewoon kalm blijven'

Max Verstappen won de eerste sprintrace van het seizoen met overmacht. Twaalf seconden voor zijn eerste concurrent kwam de Nederlander over de finish, en dat terwijl hij aan het begin klaagde over accuproblemen. ‘Ik moest gewoon kalm blijven’, zegt hij na de race in een interview met Formula1.com.

De accuproblemen van de RB20 waar Verstappen het over had op de boordradio bleken uiteindelijk niet voor echte problemen te zorgen tijdens de sprint, al kostte het de Nederlander wel een paar ronden voor hij Fernando Alonso wist in te halen. ‘Ik moest gewoon kalm blijven aan het begin van de race’, concludeert de drievoudig wereldkampioen. Uiteindelijk bleek dat dus de juiste tactiek, want na Alonso wist hij ook Lewis Hamilton in te halen en vanaf dat moment breidde de Limburger zijn voorsprong alleen maar verder uit terwijl er achter hem een strijd om de derde podiumplek losbarstte.

Accuproblemen losten zich vanzelf op na rustige start

‘Ik wist dat de jongens op de nieuwe banden in het begin een stukje weg zouden rijden’, geeft Verstappen aan. Veel last had hij daar zelf niet van, want na de eerste bocht bleef de Nederlander de gehele race in de top drie rijden. ‘Het leek erop alsof iedereen hard aan het pushen was op de banden in het begin’, observeert hij. Zelf hoefde hij niet al te veel te pushen. De pace van de Red Bull Racing-bolide was goed en de twee wereldkampioenen die voor hem startten reden hem ook niet in de weg.

‘Ik ging rustig van start en loste de accuproblemen op’, vertelt Verstappen. ‘Ook voerden we wat veranderingen door op het stuur.’ Zodra dit geregeld was, kon de Nederlander zich een weg naar voren banen. ‘Toen dat opgelost was, kon ik stap voor stap verder naar voren komen’, geeft hij aan. ‘De pace van de auto was erg goed.’ Vanaf het moment dat hij Hamilton had ingehaald en de race leidde, kon Verstappen met gemak zijn voorsprong vergroten en reed hij zonder bedreigingen naar zijn eerste sprintzege van 2024.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws